dimecres, 23 de març del 2016

BIBLIOTECA PÚBLICA CARLES RAHOLA

Fa un parell de setmanes vaig fer una visita a la ciutat de Girona i a l'espectacular Biblioteca Carles Rahola, inaugurada a finals de l'any 2014 al carrer Emili Grahit, a l'antiga zona de les casernes.

Ocupa més de 7.000 metres quadrats i obre de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores. Bona part del seu fons prové de l'antiga biblioteca de la plaça de l'Hospital.

Com veieu a les imatges la biblioteca disposa d'unes excel·lents instal·lacions i de servei d'auto-préstec. La Montse de la Biblioteca Salvador Allende del barri de Santa Eugènia em va fer de guia durant tota la visita.















I parlant de bibliotecaris de Girona, el Damià em va fer arribar aquesta fotografia d'un acte de nomenament de nous membres de la  Real Acadèmia Europea de Doctors de Barcelona celebrat a la seu de Foment del Treball Nacional.

Aquí el teniu a la porta de la  Biblioteca-Arxiu d'aquesta institució, elegantment vestit per a l'ocasió.




El Narcís és un altre amic de Girona (ell, però no és bibliotecari sinó geògraf) i des de fa gairebé un any tenia pendent publicar de part seva aquestes imatges de la cartoteca de la New York Public Library, on ell va xalar d'allò més.



La Claùdia, que continua imparable a la seva cerca de notícies sobre biblioteques, m'ha fet arribat aquesta notícia sobre la construcció de la Biblioteca infantil Njoro a la localitat de Mailisita (Tanzània), el disseny de la qual s'inspira en la casa tradicional dels masai.

I acabo amb un article aparegut al diari "The Guardian" que he conegut gràcies al Josep. Es tracta d'una original proposta per conèixer la qualitat d'un llibre: llegir-ne la pàgina 112. Preneu nota!