dimecres, 10 de febrer del 2010

BIBLIOTEQUES AMB GRANS IDEES

La setmana passada al curs "La biblioteca com a dinamitzadora social" de l'Escola d'Hivern vaig conèixer 4 interessants iniciatives pertanyents a diferents biblioteques d'arreu de Catalunya.

La primera és la creació d'un club de lectura a la Biblioteca Joaquim Montoy d'Alcarràs amb materials de lectura fàcil adreçat principalment a nouvinguts que estan aprenent català.

La segona la duu a terme Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i pretén acostar la biblioteca a persones o col·lectius, com la gent gran o els discapacitats, que no sempre poden desplaçar-se a la biblioteca.

La tercera és el projecte "Llegim junts" de la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona que consisteix a oferir un servei de lectura i narració de contes als centres d'avis i a discapacitats físics i psíquics.


I la quarta és l'Espai Jove de la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, adreçat a tot aquell que vulgui saber les últimes tendències culturals (i que tinc la sort d'haver vist de primera mà).

Tots aquests projectes mostren la voluntat de les biblioteques d'adaptació a l'entorn i de servei a la comunitat. Gran part d'aquestes iniciatives no podrien dur-se a terme sense la implicació del personal i de persones voluntàries, la feina de les quals és fonamental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada