divendres, 9 de juliol del 2010

UNA NOVA VISITA A LA BIBLIOTECA MARCIANA

La Biblioteca Marciana de Venècia és un dels escenaris on es desenvolupen les aventures d'"Indiana Jones y la última cruzada". Tot i que aquests dies he descobert que l'intrèpid arqueòleg no és l'únic personatge de ficció que fa ús d'aquesta biblioteca.

Últimament m'he aficionat a la Donna Leon i a la seva saga de novel·les policíaques protagonitzada pel comissari venecià Guido Brunetti, un intel·ligent policia que té a la seva plàcida vida familiar (està casat amb un professora de literatura anglesa que prové d'una família aristocràtica i té dos fills adolescents, el Raffi i la Chiara) el contrapunt al món de corrupció i crim en el que es mou.

Al llibre "Mientras dormían" (on s'investiga la mort dels pacients d'una residència geriàtrica), el comissari fa una visita a la Biblioteca Marciana i descobrim que: "Antes de graduarse en Derecho por la Universidad de Padua, Brunetti había hecho tres años de Historia en Cà Foscari, donde había tenido ocasión de hacerse un documentalista competente, por lo que se movía con tanta soltura por los catálogos de la Marciana, como por los tortuosos pasillos del Archivioi di Stato".

I també que Brunetti és un gran admirador d'aquesta bellísima biblioteca obra de Sansovino: "como solía ocurrirle al contemplar su atrevida arquitectura, sintió que se le ensanchaba el corazón".

El comissari consulta quatre llibres i set articles de revistes referits a l'Opus Dei, tot i que resulta ser que els articles han estat "sistemáticament recortados". En adreçar-se a la bibliotecària per dir-li que falten fulles de les revistes, aquesta és la seva resposta:

"-¿Otra vez los antiabortistas?- preguntó ella con evidente disgusto pero sin sorpresa.
-No; el Opus Dei.
-Mucho peor- dijo la mujer con resignación atrayendo las revistas hacia sí."

2 comentaris:

  1. Hola bonica,
    jo també m'he aficionat fa poc als líos del senyor Brunetti, fa venir ganes de visitar Venècia! Enhorabona pel bloc, cada cop m'agrada més.

    ResponElimina