dimecres, 6 d’octubre del 2010

BIBLIOTECA SALVADOR ALLENDE (1)

La biblioteca de la que avui us parlaré és un dels llocs on més bé m'han atès com a visitant i artífex del Libraries of the World. Està al barri de Santa Eugènia de Girona (un territori amb força immigració i fronterer amb la localitat de Salt) i es diu Salvador Allende. El seu personal em va explicar tantes i tantes coses que espero no descuidar-me'm cap...

En primer lloc, us presentaré la Montserrat Valentí que em va fer de guia de la biblioteca i que hi treballa des fa una pila d'anys. A més, em va deixar la càmera de la biblioteca i amb ella estan fetes la majoria de les fotos d'aquesta entrada.

Observareu que a la espatlla de la Montse hi ha un petit ésser groc. És la Cisa, la mascota de la biblioteca (anomenada així en honor a Sant Narcís, patró de la ciutat). Tot i ser una lleona, la Cisa és una criatura ben dòcil i em va deixar agafar-la:

A la mascota de la Biblioteca Salvador Allende li agrada molt voltar, tant que protagonitza el seu propi llibre infantil anomenat "Els viatges de la Cisa":

L'obertura de la Biblioteca Salvador Allende va tenir lloc l'11 de setembre del 1998. Tot i que és una biblioteca molt bonica, té força problemes d'espai i per això està previst que la traslladin l'any que ve a l'antiga fàbrica Marfà.

La biblioteca disposa d'uns 287 metres quadrats distribuïts en una planta d'una sola nau i rep unes 300 persones al dia, tot i que el divendres a la tarda que jo vaig a visitar-la l'afluència de públic era menor degut principalment al Ramadà i a les festes del barri.

Té diversos centres d'interès, com ara el dedicat a Xile:

Una de les coses que més em va cridar l'atenció va ser que utilitzen una versió molt simplificada i entenedora de les signatures en alguns dels documents de préstec freqüent entre els usuaris, com ara guies de viatges, llibres de cuina, idiomes, excursionisme...

I també, a d'altres matèries com l'assaig o les partitures que tenen sovint signatures molt llargues o difícils d'endreçar. Aquí teniu algun exemple dels seus teixells:

Un altre apartat que la biblioteca mima especialment és el d'horticultura. Ho fa en previsió de la seva propera ubicació, al costat dels Horts de Santa Eugènia.

I els més petits tenen el seu apartat del Superlector del mes, on els nens fan recomanacions de llibres.
Aquella tarda justament la biblioteca va rebre la visita de l'escriptor de contes infantils Carles Sala i Vila. Aquí el teniu parlant animadament amb la directora, l'Eva Guillaumes:

Ah! Gairebé me n'oblidava, la Biblioteca Salvador Allende ostenta un rècord: té el magatzem més petit que jo hagi vist mai a una biblioteca i n'he vist unes quantes! Jutgeu vosaltres mateixos:

1 comentari:

  1. Ostres! He vist que al facebook de la biblioteca parlen de la meva visita! Si teniu curiositat feu un cop d'ull a: http://www.facebook.com/biblioteca.allende#!/biblioteca.allende?v=wall

    ResponElimina