dimarts, 21 de juny del 2011

CAPA DE LAYAR DE LES BIBLIOTEQUES DE BARCELONA

Dijous 30 de juny defenso davant d’un tribunal el meu Treball Final d’Estudis (TFE) del Màster en Gestió de Continguts Digitals. Tracta sobre realitat augmentada i Biblioteques de Barcelona.

L'objectiu del treball ha estat crear un nou canal que permeti captar públic jove (que encara té poca presència a les biblioteques i és un dels sectors de població on més creix l'ús del smartphones), desenvolupar una tecnologia que segueixi les línies d'actuació definides al Pla de Biblioteques i el Pla d'Acció 2011 i projectar una imatge de modernitat.

S'han realitzat tres prototips amb elements 3D:

- un geolocalitzat a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras (que incorpora un carnet en grans dimensions on es parla del préstec i els avantatges del carnet i que és el que apareix a la fotografia)

- un geolocalitzat a la Biblioteca Vapor Vell (que gira al voltant del concepte de serveis: internet, sala d'estudi... i on es mostra un senyal indicatiu de color blau similar als de trànsit)

- un geolocalitzat a la Biblioteca Sagrada Família (on apareixen els fons que més interessen als joves en una fulla de paper gegant com si fos una mena de llista de la compra)

Tota aquesta informació forma part d'una capa de Layar que es diu "Biblioteques BCN" i que podeu descarregar-vos des d'aquest enllaç: http://www.layar.com/layers/provabiblioteca

En un futur està previst que s’incorporin la resta de biblioteques de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada