dilluns, 14 de novembre del 2011

BIBLIOTECA ANTONIO MARTÍN

Un diumenge de fa algunes setmanes vaig fer tres descobertes meravelloses. La primera va ser un espai natural del delta del Llobregat que s’anomena El Remolar–Filipines i on es poden veure gran varietat d’ocells aquàtics.

L’altra, el mirador que hi ha a l’aeroport del Prat, que permet observar com els avions aterren i s’enlairen i fer una mica de “plane spoting”.

I la tercera, la magnífica Biblioteca Antonio Martín del Prat de Llobregat, que el 24 d’octubre d’enguany va ser l’amfitriona de la trobada anual de professionals Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona amb motiu del dia internacional de la biblioteca.

La biblioteca es va inaugurar a finals de l’any passat. Abans ocupava la segona planta del Centre Cultural El Remolar, que curiosament duu el nom de l’estany fronterer que hi ha entre Viladecans i El Prat, on s’ubica l’espai natural que us esmento al principi del bloc.

L’impressionant edifici que acull la biblioteca s’anomena Cèntric Espai Cultural. Hi ha instal·lats també l’Arxiu Municipal, una sala d’estudis, una sala d’exposicions, un auditori i un restaurant.

La biblioteca ocupa 3028 metres quadrats i compta amb 60.000 documents, tot i que el seu propòsit és arribar a 100.000.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada