dilluns, 31 de desembre del 2012

BIBLIOTECA DEL CAMPUS DE CAPPONT DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

Com ja sabeu fa unes setmanes vaig impartir un curs a la Universitat de Lleida per als professionals que treballen a les biblioteques d’aquesta institució.

Entre els meus alumnes hi havia bona part del personal de la Biblioteca del Cappont, que ocupa les plantes superiors d’aquest impressionant edifici que apareix fotografiat darrera meu a l’altra banda del riu Segre: el Centre de Cultures Transfronterer, obra de l’arquitecte finlandès Kristian Gullichsen.Al campus de Cappont hi ha la Facultat de Dret i Economia (és aquesta que apareix a la fotografia i és on vaig fer el curs), l’Escola Politècnica Superior i la Facultat de Ciències de l'Educació.


La biblioteca, que té tres plantes, disposa de màquines d’autopréstec, sales de treball en grup (el lema “Explora: l’aprenentatge és un viatge que no s’acaba mai” pretén reflectir la filosofia d’aquests espais), cabines d’estudi individual, quioscos d’informació, etc. Fins avui acull l’exposició: “Música catalana: La Nova Cançó” .

Vull agrair tot l’equip de la seva biblioteca la seva bona predisposició a l’hora d’obtenir més informació sobre la biblioteca i en especial a la Mireia, que és qui em va fer la visita guiada per a les instal·lacions. Espero haver estat capaç de recordar tot el que em va explicar!

Per cert, voltant per Lleida, a més de la Biblioteca Pública vaig descobrir l’Arxiu de la Catedral (la Seu Nova). Sabíeu que la façana d’aquest emblemàtic edifici és plena de cigonyes?1 comentari:

  1. Bon dia Rosa,
    Moltes gràcies pel teu post! Va ser un plaer ensenyar-te la biblioteca, encara que va ser amb una mica de pressa i hagués convingut una mica més de calma!
    En una altra ocasió te l'ensenyarem poc a poquet.
    Salutacions des de Lleida!

    ResponElimina