dijous, 14 de febrer del 2013

BIBLIOTEQUES I BICICLETES

La setmana passada a la biblioteca on treballo vam rebre la visita de la Sanna Mattila del Departament de Biblioteques de Hèlsinki, qui durant tres setmanes ha visitat més de 13 biblioteques de Catalunya.

La institució on desenvolupa la seva tasca professional la Sanna comparteix edifici amb la biblioteca més gran de la capital finlandesa, la Kirjasto 10, que està especialitzada en música i que vaig poder descobrir de primera mà durant la tardor de l’any 2008.

La Sanna és la segona professional d’aquesta nacionalitat que tinc l’oportunitat de conèixer: a l’edició Bobcatsss 2012 celebrada a Amsterdam vaig coincidir amb Mace Ojala, membre justament de la Kirjasto 10 i un dels integrants del projecte Cycling for libraries.

Es tracta d’una iniciativa on treballadors de diferents biblioteques d’arreu del món s’apleguen per fer un recorregut en bicicleta. Aquestes rutes, que es desenvolupen per diferents països i duren uns 10 dies, possibiliten que els participants visitin biblioteques i intercanviïn experiències amb d’altres professionals. És un “event mòbil” com diu el seu portal web.

El primer Cycling for libraries que es va celebrar va anar de Copennaguen a Berlin. Enguany es duu a terme la tercera edició i el recorregut que es farà serà d’Amsterdam a Brussel·les del 18 al 26 de juny. Animeu-vos a participar!

Per cert, una de les coses que més va agradar a la Sanna va ser que una de filmografies destacades de la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras està dedicada al director finlandès Aki Kaurismäki.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada