dimarts, 26 de març del 2013

LA BIBLIOTECA DE LA CELLERA DE TER I ALGUNES ALTRES AVENTURES

Diumenge de Rams vaig descobrir la Biblioteca Colldegria de La Cellera de Ter (un municipi de La Selva de prop més de 2.000 habitants).

Està al centre del poble i el seu fons està format per 11.534 documents en suport paper, 547 obres en format digital i aproximadament unes 30 subscripcions a revistes.

Té alguns centres d’interès sobre alguna temàtica en particular, com ara el racó del viatger, el racó dels pares i les mares, el racó de la cuina o el racó de la salut. Si voleu saber més coses de la biblioteca feu un cop d’ull a aquesta guia que han elaborat.


 
 

La biblioteca de La Cellera de Ter la vaig fotografiar tornant d’una excursió al Puigsacalm amb el Josep. Encara que hi havia una mica de boira i que en alguns moments del recorregut va ploure força, vaig aconseguir arribar fins al cim.

 
 
 

El mateix cap de setmana vaig acompanyar la meva amiga Olga al curs de restauració que fa a Girona i resulta que una de les seves companyes treballa a la Biblioteca Just M. Casero del barri del Pont Major (M’ha promès que em faria arribar alguna fotografia d’aquest equipament).


També vaig visitar el nou pis del Damià, el bibliotecari de la Universitat de Girona, al barri vell. Tot just l’acaba d’estrenar i la seva biblioteca particular és de moment molt petita (alguns llibres d’Agatha Christie, la novel·la “El juego del ahorcado”...)


I vaig veure la Montse de la Biblioteca Salvador Allende qui, juntament amb d’altres artistes, exposa els seus retrats a la sala d’exposicions d’Els Químics Espai Jove sota el títol “Adapted and adopted”.

 

I parlant d'exposicions i de Girona, no us perdeu la de l'Espai d'art i sala Martí i Pol de la Fundació Valvi, que sota el títol Ictustransformació, aplega obres del fotògraf Miquel Ruíz Avilés. Hi ha una interessant col·lecció de fotos inspirades en el llibre "Les Hores" de Josep Pla. Hi trobareu una fotografia de cada mes de l'any acompanyada d'un fragment de l'obra de l'escriptor empordanès.
 
 
I no només el cap de setmana ha estat intens sinó també el començament de setmana! Dilluns vaig rebre una visita sorpresa a la biblioteca on treballo de la meva amiga d'Alcañiz, la Sonia, que venia acompanyada de la seva filla Charlotte. Com podeu veure la nena és preciosa (bé, i la mare també).

 

dimarts, 19 de març del 2013

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE CASTELLTERÇOL

Fa un parell de setmanes vaig estar recorrent el Vallès Oriental i vaig fer una excursió a l'Espai Natural de Sant Miquel del Fai. També vaig visitar diverses localitats com Sant Quirze Safaja (l'hostal del poble és força recomanable), Sant Feliu de Codines i Castellterçol. 

Aquest darrer municipi compta amb una petita biblioteca a la plaça Vella que obre totes les tardes, o millor dit, obria perquè a una de les finestres de l'edifici hi ha un cartell que diu que la biblioteca romandrà tancada fins a nou avís. 

No he pogut esbrinar les causes d'aquest tancament però sí algunes característiques d'aquesta biblioteca, com que té 90 metres quadrats i no forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. 

La Biblioteca Municipal de Castellterçol és molt activa, doncs compta amb club de lectura, grup de poesia, hora del conte, un racó d'art on els artistes del poble i de localitats veïnes poden exposar els seus treballs, bibliopiscina, etc.

 
Us deixo amb aquestes magnífiques vistes de Sant Miquel del Fai i el seu cèlebre salt d'aigua del riu Tenes.

dijous, 14 de març del 2013

ARXIU HISTÒRIC DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

La setmana passada em vaig torçar el dit petit de la mà dreta a classe d’Interpretació (des de l’octubre estic matriculada a un curs regular de l’escola teatral La Casona), així és que vaig anar al Centre d’Atenció Primària de Les Corts, que em cau molt a la vora de la feina, perquè m’hi fessin cop d’ull.

Ben a prop d’aquest edifici, i també dins del recinte de la Maternitat, hi ha l'Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona, que recull els 200 anys d’història d’aquesta institució

Compta amb una biblioteca auxiliar, els fons de la qual està integrat per més de 15.000 volums i uns 300 títols de publicacions periòdiques.

L’arxiu obre de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i fa visites organitzades per a grups.

Hi podeu trobar documents molt interessants, com aquells que fan referència a la Casa de la Caritat, l’Escola de la Dona, la Mancomunitat de Catalunya, etc.

Per cert, l’edifici de l’Arxiu Històric era anteriorment el Pabelló de malalties infeccioses i la bugaderia.