dilluns, 27 de maig del 2013

BIBLIOTEQUES D'ALACANT

Els meus pares que no paren de viatjar han visitat darrerament diverses localitats costaneres de la província d’Alacant i han fotografiat totes les biblioteques que hi han trobat amb paciència i entusiasme.

Les primeres fotografies que m’han portat pertanyen a la Biblioteca Pública Municipal d’Altea, un equipament que ofereix, entre d’altres, servei de préstec a domicili, ordinadors i sales d’estudi.





I aquesta és la Casa de Cultura de Calp. A dins d'aquest edifici de l'any 1.999 s'ubiquen, entre d'altres, un teatre, diverses sales d'exposició, l'Escola Municipal de Música i la Biblioteca Pública Municipal Joanot Martorell.

La biblioteca, que es va crear el 1.982, té un horari d’atenció al públic força ampli: de dilluns a divendres de 8’15h a 21’15h i els dissabtes de 9’30h a 13’30h.











A Dénia, localitat on els meus pares s’hostatjaven i que era la seva base d’operacions per a les incursions als diferents pobles valencians, hi van trobar força biblioteques. A l’interior de la Casa Municipal de Cultura van descobrir-ne dues:

La de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) i la Biblioteca Pública Municipal, que disposa també Biblioteca Infantil i que forma part de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana.











Dénia compta a més amb sales de lectura situades a barris perifèrics. Una d’elles és l’Agència de Lectura de Baix La Mar.



Els meus pares també van arreplegar de passada aquesta biblioteca quan circulàvem per la CV 715 (no se’ls escapa ni una!). Es tracta de la Biblioteca de Caravana, situada a la urbanització que duu el mateix nom de la localitat de La Nucia

La biblioteca es va inaugurar fa 6 anys i ocupa 623 metres quadrats. El gran èxit que tenia l’anterior sala de lectura (va rebre més de 22.000 persones en poc menys de 3 anys i només ocupava 60 metres quadrats) va portar l’ajuntament a transformar-la en biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada