dilluns, 3 de juny del 2013

BIBLIOTECA ANTÒNIA ADROHER

Fa un parell de caps de setmana vaig tenir l’ocasió de fotografiar l’única de les biblioteques de la ciutat de Girona que em quedava per conèixer, la Biblioteca Antònia Adroher, inaugurada el 2008 i que duu el nom d’una educadora i regidora municipal dels anys de la República, que es va destacar en la lluita contra l’analfabetisme.Quan vaig visitar Girona era Temps de Flors i la biblioteca s’havia guarnit per a l’ocasió.


Una de les coses que més em va cridar atenció de la biblioteca, que a data 31 de desembre del 2012 disposava d’un fons de 34.293 documents, és aquest espai dedicat a “El penjat del mes”, un llibre que no ha sortit en préstec en el darrer any i que es vol promocionar entre els usuaris.


Per cert, sabíeu que hi té com a veí un dels restaurants més famosos del món, el Celler de Can Roca?

La Biblioteca Antònia Adroher no va ser l’única que vaig visitar aquells dies, també la Salvador Allende (on vaig agafar en préstec la pel·lícula "Mi semana con Marilyn”) i l’Ernest Lluch (on vaig descobrir el cartell que us mostro aquí sota i que recull la iniciativa de l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis que cerca una caravana per a ubicar-hi la biblioteca. La Bibliovana substituirà l’actual biblioteca que el curs que ve passarà a convertir-se en un aula).


I també vaig descobrir que la mítica cafeteria El Sol ubicada a la coneguda Plaça del Vi també disposa de biblioteca. La meva amiga Ana, que va passar un parell de dies a la ciutat, va agafar “El cant de la joventut” de Montserrat Roig i “Cuentos de Verano” de diversos autors (Calvino, Martínez de Pisón, Tusquets...)


Passejant pel Temps de Flors vaig trobar uns llibres vegetals al claustre de la Catedral de Girona:


Aquest és un espai que vaig visitar amb la meva amiga Ana, tot i que no va ser l’única que em va acompanyar en les meves passejades entre flors. Aquí teniu imatges també de la Marta i el Xavi, amb qui vaig recórrer, entre d’altres espais, la Carbonera i el Museu de Història dels Jueus (on no vaig poder evitar deixar emprovar-me un dels vestits de flors). I també del Damià, amb qui aparec fotografiada al Teatre Municipal. La veritat és que la ciutat era plena d’espectaculars muntatges florals:El cap de setmana també vaig tenir temps de fer una excursió, des del monestir de Sant Pere de Galligants fins a la masia de Can Lliure, que està en el camí al castell de Sant Miquel.


Complir amb el ritual de fer un petó al cul de la Lleona:


I visitar la meva neboda Beth, qui està en ple procés de descoberta del món:


De tornada a la feina, vaig tenir una agradable sorpresa. El meu company de feina Oriol m’havia dut aquestes dues revistes que havia agafat per a mi a la National Library of Singapur ("Go library" i "Go kids") i que contenen recomanacions literàries i informacions diverses sobre les activitats d’infantils i d’adults que organitza la National Library Board de Singapur, integrada per la Biblioteca Nacional, les biblioteques públiques i l'Arxiu Nacional. Gairebé m’oblidava de dir-vos que el dia abans de marxar a Girona el meu amic Gus de Terrassa em va donar aquest punt de llibre que tenia guardat per a mi del viatge que va fer a Islàndia. Hi ha apareix el Jökulsárlón, un llac que hi ha al sud-est de l'illa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada