dissabte, 13 de febrer del 2016

DE CANET DE MAR A FRIBURG DE BRISGÒVIA

El Libraries of the World acaba de fer 7 anys! La llarga vida d'aquesta blog és en gran part possible gràcies a la col·laboració d'amics i companys que viatgen pel món i m'envien fotografies o notícies sobre biblioteques.

Avui us vull parlar de la Biblioteca Pare Gual i Pujadas de Canet de Mar que he conegut gràcies al meu amic Llorenç. La biblioteca porta el nom d'un religiós franciscà nascut a aquesta localitat costera. Des de l'any 1999 (coincidint amb el vuitantè aniversari de la seva inauguració) s'ubica a un edifici dissenyat per Lluís Domènech i Montaner.

Aquesta construcció modernista, que data del 1887, és coneguda popularment com a l'Ateneu i va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
I aquesta és la Biblioteca Central de Friburg de Brisgòvia (o l'Stadtbibliothek Freiburg si ho preferiu) i està a la plaça de la catedral de l'esmentada localitat. Les fotografies que veieu a continuació les ha fetes el meu company de feina Joan. El que més li va cridar l'atenció és que es feia préstec de jocs de taula.

Una altra de les particularitats d'aquesta biblioteca és que permet celebrar als nens d'entre 7 i 9 anys l'aniversari a les seves instal·lacions. A la celebració podem assistir un màxim de 7 persones que participen en un joc de pistes organitzat per la biblioteca. Es tracta d'una proposta molt engrescadora per homenatjar els petits amants dels llibres!

A Friburg també hi ha aquesta espectacular biblioteca universtitària. Es tracta de l'Universitätsbibliothek Freiburg, que compta amb uns 3'6 milions de volums. L'edifici que l'alberga va patir una llarga renovació i ofereix aquest aspecte des de finals de l'any passat.


Tot i que encara no és Sant Valentí, Rafaela m'ha fet arribat una carta d'amor molt especial. És la que va sortir publicada a un blog del diari "The Independent" amb motiu de l'anunci de la BBC Culture de la inclusió de la Biblioteca Central de Liverpool a la llista de les 10 més belles del món. Des del diari van decidir aleshores "to write a love letter to Central Library and libraries everywhere". Us adjunto aquesta fotografia que he tret de la Wikipèdia perquè us pugueu fer una idea de la bellesa de l'edifici.


Acabo el post d'avui amb una fotografia que la meva amiga Ana i jo ens vam fer pels volts de gener a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. La meva biblioteca habitual era tancada per tasques de manteniment i vaig passar uns dies treballant a Sant Andreu i Poblenou.


1 comentari: