divendres, 17 de juliol del 2009

BIBLIOTECA POBLE SEC-FRANCESC BOIX

El fotògraf Francesc Boix era veí del barri del Poble Sec de Barcelona. Nascut el 14 d'agost del 1920 al número 17 del carrer Margarit, va combatre a la Guerra Civil Espanyola en el bàndol republicà i, quan va acabar la guerra, es va veure obligat a exiliar-se a França.

Va ser capturat pels alemanys i deportat a Mauthausen. Destinat al servei fotogràfic del camp de concentració, va participar en una xarxa clandestina que va aconseguir extreure'n fotos que mostraven el que succeïa al camp. Va testificar als Judicis de Nuremberg, aportant el seu testimoni i les seves proves fotogràfiques. Va morir als 30 anys a París.

Aquest emblemàtic personatge dóna nom a la biblioteca situada al popular (i bulliciós) carrer Blai. D'aquesta manera, la Biblioteca Poble Sec-Francesc Boix, té una doble especialització: d'una banda, els camps de concentració nazis i de l'altra, la cultura de la pau.

Amb un profund sentit de diàleg entre cultures, aquesta biblioteca, a l'igual que la Biblioteca del Districte 2 de Terrassa, pertany al Grup de Biblioteques Associades a l'UNESCO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada