dimarts, 4 d’agost del 2009

UNA LECTORA MODÈLICA

Aquesta senyora que veieu a la fotografia (la de l'esquerra) és escocesa, es diu Louise Brown, té 91 anys i ha estat notícia als mitjans de comunicació de mig món. La causa de tanta popularitat informativa ha estat la seva afició a la lectura: l'any 1946 va començar a llegir llibres de la biblioteca i ara està a punt d'agafar en préstec l'exemplar 25.000.

Louise Brown es va fer usuària de la Biblioteca Castle Douglas i va iniciar el costum d'emportar-se a casa sis llibres setmanals, que aleshores era el màxim permès de documents d'aquest tipus. Més endavant el nombre d'exemplars es va duplicar.

Amb els anys, aquesta àvida lectora es va traslladar i va canviar de biblioteca. Ara agafa els llibres a la Biblioteca Dumfries and Galloway, on continua amb el seu ritme de lectura de 12 llibres setmanals.

No sé si m'impressiona més que la senyora Brown s'hagi llegit gairebé 25.000 llibres en 63 anys o el fet que mai hagi hagut de pagar una multa per endarreriment en les devolucions!

3 comentaris:

  1. uala... com s'ho fa per llegir tants llibres en una setmana??? que fort!

    ResponElimina
  2. Genial !!!! Admirable Mrs Louise Brown !!!!! i gràcies Rosa per fer-nos saber de llocs tan entranyables com són les biblios i de gent tan sorprenent (a vegades - i en el bon sentit de la paraula !!!) com són els lectors i... lectores ! Bonne continuation Ma Belle ! Muriel

    ResponElimina
  3. Increíble!!! al fòrum de lectura www.quellegeixes.cat hi participen lectors modèlics però no sé si cap arribarà a llegir tant com aquesta senyora. Moltes gràcies per la notícia. Si us agrada llegir el Quellegeixes.cat és el vostre fòrum. Entreu-hi!!!

    ResponElimina