dimecres, 5 d’agost del 2009

BIBLIOTECA GENERAL DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA

El meu amic Damián, de qui ja us he parlat sovint al llarg d'aquest bloc, és bibliotecari. A més de treballar per al Consorci de Biblioteques de Barcelona (que és on es van conèixer) també ha desenvolupat part de la seva carrera professional a diverses biblioteques universitàries de la Universitat Pompeu Fabra.

Avui us presento una d'elles: la Biblioteca del Campus de la Ciutadella, que és la que apareix en aquesta imatge. L'edifici on està ubicada s'anomena Dipòsit de les Aigües i va ser construït l'any 1876.

Al llarg dels seus primers 100 anys d'història, el Dipòsit de les Aigües va tenir diversos usos: asil municipal, magatzem dels bombers, vestidor i parc mòbil de la Guàrdia Urbana, arxiu de justícia, etc. Finalment va passar a ser propietat de la UPF l'any 1992 i el 1999 va començar a funcionar com a Biblioteca General de la Universitat.

1 comentari:

  1. Realment, aquest espai és molt especial. A la part de la biblioteca que ocupa el Dipòsit de les Aigües hi ha silenci, la qual cosa, tractant-se d'una biblioteca universitària ja és molt. Per una altra banda, la llum és molt relaxant. El que dóna, però, aquesta sensació de pau són les columnes de maons d'argila, tan altes i càlides.

    En fin Pilarín, un racó únic per poder estudiar, llegir o, fins i tot, treballar.

    Damià

    ResponElimina