dijous, 13 de maig del 2010

BIBLJOTEKA NAZZJONALI TA' MALTA

Fa un parell de setmanes vaig estar a la illa de Malta i vaig tenir l'oportunitat de visitar la seva Biblioteca Nacional, és a dir, la Bibljoteka Nazzjonali ta' Malta o senzillament la Bibliotheca, com es coneguda popularment.

Està a La Valletta i va ser fundada el 1555. Entre d'altres documents, preserva col·leccions personals de llibres pertanyents als cavallers de l'Ordre de Malta.

Tot i que no es poden fer fotografies a l'interior de la biblioteca, vaig aconseguir fer aquesta d'amagatotis amb el mòbil:

Hi podeu veure l'exposició que aleshores acollia titulada "Servi Servorum Dei-il-Papa hawn Malta", que mostrava diverses peces de roba, llibres, objecte d'art, correspondència... que il·lustraven les relacions al llarg de la història entre els diversos Papes i els cavallers de l'esmentada ordre.

Aquesta exposició s'emmarcava dins dels actes desenvolupats en relació a la visita de Benet XVI a la illa.

A Malta, també vaig visitar la localitat pesquera de Marsaloxx. En l'apartament que vam llogar vam trobar aquesta minibiblioteca en una de les prestatgeries de la cuina:

Tot i la seva limitada extensió, contenia un ampli ventall d'obres que anaven des d'una del premi Nobel V.S. Naipul a la "Biker Bible", passant per Tricia Stewart i la seva "Calendar girl", un relat autobiogràfic que explica com 11 dones d'entre 45 i 65 anys, membres d'un club tradicional anglès, van decidir posar nues en un calendari per recollir fons contra la leucèmia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada