dimecres, 1 de setembre del 2010

BIBLIOTÈCA DE LES

La Maria Gental, directora adjunta de la Biblioteca Central de Terrassa i col·laboradora habitual dels Libraries of the World, ha passat una setmana de vacances a la Vall d'Aran.

Des d'allà m'ha fet arribar aquesta fotografia de la Biblioteca Municipal de Les, un petit poble situat al costat de la ribera del riu Garona, a 3 quilòmetres de la frontera francesa, conegut per les seves aigües termals i per la Festa de L'Haro (o Eth Haro, en aranès).

Durant aquesta celebració, que es duu a terme la nit de Sant Joan (data d'inici de les festes patronals) i que barreja dansa, música i foc, es crema l'haro, un tronc d'avet d'uns 10 metres.

L'haro es plantat cada dia 29 de juny al mig de la plaça del poble i coronat amb flors per les darreres parelles casades. Durant un any presideix la plaça i la vida dels habitants, fins el 23 de juny, quan es cremat.

A la biblioteca de Les, que va ser creada el 1927 per la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona i que ara és de titularitat municipal, està dipositat el fons Melquíades Calzado sobre la història de la Vall d'Aran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada