dijous, 30 de setembre del 2010

EQUIPAMENTS BIBLIOTECARIS D'ARREU DE CATALUNYA (2)

Les fotografies de les biblioteques d'aquesta entrada me les ha proporcionades el Josep, que és un dels col·laboradors més actius d'aquest bloc. Amb la seva Piaggio Carnaby de color granat recorre Catalunya i torna a casa feliç i somrient i amb la càmera plena de fotos (algunes d'elles per al Libraries of the World).

Aquí teniu la gironina Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners, que ocupa el seu emplaçament actual des del 31 de maig del 2008.

El poeta que li dóna nom passà a aquesta localitat els estius de la seva infantesa i adolescència, des del 1923 fins el 1935.

Els usuaris d'aquesta biblioteca, que té una superfície de 920 metres quadrats, poden agafar en préstec durant 30 dies els següents documents: 10 llibres, 4 CD, 4 revistes i 3 DVD. La única restricció són les guies de viatge, els llibres d'oposicions i les novetats, dels quals només es poden treure com a màxim 2 de cada.

I aquí teniu la Biblioteca de L'Escorxador de Sant Celoni, localitat barcelonina coneguda pel seu ball de gitanes i per la magnífica església parroquial de Sant Martí, que té una façana barroca decorada amb un dels esgrafiats més importants de Catalunya.

La biblioteca, que està especialitzada en turisme, compta amb un fons 40.493 documents (dades del mes del juny 2010). L'edifici que l'acull és d'estil modernista i data del 1926.

El 10 de setembre, que és quan el Josep va visitar Sant Celoni, se celebrava a la plaça de la biblioteca una botifarrada popular i un concert dins del marc dels actes de la segona edició de la Marxa de Torxes, dels quals en aquells moments s'ultimaven els preparatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada