dijous, 9 de desembre del 2010

BIBLIOTECA RAMÓN PÉREZ DE AYALA

Durant el meu viatge a Astúries del mes passat amb motiu del V Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas que s'organitzava a Gijón, vaig fer una breu escapada a la magnífica ciutat d'Oviedo.

Una de les coses que més em va agradar, a més dels carrers plens d'escultures (hi podeu trobar des d'una dedicada a Woody Allen fins a La Regenta, passant per "La Maternidad" de Botero o el "Regreso de Williams B. Arrensberg" d'Eduardo Úrculo, coneguda popularment com a "El viajero"), va ser la Biblioteca Pública de l'Estat a Oviedo, és a dir, la Biblioteca Ramón Pérez de Ayala, instal·lada a l'antiga Casa de Comedias, un edifici que data del 1666.

Aquesta gran biblioteca, on treballen 46 persones, va rebre l'any passat més de 190.000 visites. Té un horari d'atenció al públic amplíssim.

Els diumenges s'hi organitza un mercat als carrers adjacents, així que després de la visita a la biblioteca vaig aprofitar per comprar-me un barret de color marró i un diccionari bilingüe de segona mà de castellà-asturià i asturià-castellà. Saludus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada