dijous, 23 de desembre del 2010

BIBLIOTEQUES D'EIVISSA

Els meus pares han passat dues setmanes de vacances a Eivissa i s'han fet un munt de fotografiar biblioteques. Pràcticament n'han trobat una a cada poble que han visitat i han descobert que la majoria són força petites i comparteixen edifici amb l'ajuntament o la parròquia.

Comencem amb aquestes imatges de la Biblioteca de Santa Eulària des Riu, una localitat de poc més de 31.300 habitants situada a la part oriental de l'illa i que a l'època musulmana es deia Xarc. Una altra curiositat d'aquest poble és que hi passa l'únic riu de la illa.

La seva biblioteca, que està al carrer Joan Tur Tur, només obre als matins durant l'estiu:

I aquesta és la Biblioteca de Sant Antoni de Portmany, que està ubicada a la parròquia de Sant Antoni Abat, fundada el 1385 i acabada de construir cap al 1640. El campanar, en canvi, és força més modern i data del 1977. L'església es va fer servir sovint com a fortalesa i torre de defensa.

La Biblioteca Municipal de Sant Joan de Labritja ocupa part de l'edifici polivalent de l'ajuntament, on també hi ha el Telecentre amb ordinadors amb connexió a internet. Té un horari força curiós: atén el públic dilluns, dijous i divendres de 16 a 20 h, dimarts d'11 a 14 h i de 16 a 20 h i tanca els dimecres.

I aquí teniu unes imatges de l'entrada de la Biblioteca Pública i Municipal de Sant Jordi de Ses Salines. Com podeu veure un cartell de la porta informa sobre el cobrament d'impostos. Sant Jordi de Ses Salines té 1.600 habitants i és el poble més proper a l'aeroport:

La Biblioteca Municipal de Sant Josep de Sa Talaia es va inaugurar el 1987 i compta amb un fons de 7.000 exemplars, servei de préstec i ordinadors.

L’ajuntament del municipi, que va dedicar l’any 2009 al lingüista i astrònom Vicent Serra i Orvay, obrirà en breu una nova biblioteca que durà el nom del seu fill més il·lustre.

Les últimes fotografies de l'entrada d'avui són de la Biblioteca Pública Marià Villangómez de Sant Miquel de Balansat. El poeta i traductor eivissenc que li dóna nom va ser guardonat el 1989 amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada