divendres, 18 de març del 2011

BIBLIOTEQUES DEL JAPÓ

Us adjunto unes fotografies de l’estat d’algunes biblioteques japoneses després del terratrèmol i el tsunami de la setmana passada. Les he descobertes gràcies al meu amic Toni.

Aquestes imatges i moltes d’altres estats hostatjades a una pàgina de Togetter, un servei japonès de microblogging que permet als usuaris enviar tweets sobre qualsevol tema.

La primera foto és de la Mediateca de Sendai, una construcció de 21.682 metres quadrats, obra de l’arquitecte Toyo Ito.

L'estructura d'aquest conegut edifici, ha quedat pràcticament intacta després de patir un terratrèmol de 8’9 graus.

La segona foto mostra la Biblioteca de la Universitat de Tsukuba, una institució creada el 1973 i gestionada per la Tokyo University of Education:

La tercera fotografia correspon a la Biblioteca Pública d'Ōta, la més important d’aquesta localitat (que té com a un dels principals centres d’interès el Castell de Kanayama, un edifici del període Kamukura):A totes aquestes biblioteques i a molts racons del país resta encara molt a fer.

2 comentaris:

  1. La veritat és que les fotos, sense tenir el dramatisme d'altres que hem vist aquests dies, tenen alguna cosa d'inquietant. Com de civilització extingida.

    ResponElimina
  2. Em fixo en els llibres que no han caigut, seria interesant saber quins son. Tambe tenir en compte que el sistema de la foto de dalt es el pitjor i el de la foto d'abaix es una obra de disseny.

    ResponElimina