divendres, 7 d’octubre del 2011

BIBLIOTELS

Aquest estiu he descobert els Bibliotels. Es tracta d’hotels especialment adreçats als amants de la lectura que compten amb biblioteca pròpia. Permeten fullejar un llibre, diari o revista tot prenent un cafetó o una copa de vi.

Aquests tipus d’establiments es troben a Alemanya, Àustria, Itàlia, França i Grècia i ben aviat arribaran també a Suïssa.

Aquí teniu una imatge de l’Hotel Altstadt Radisson SAS de Salzburg (Aústria), que forma part d'aquesta iniciativa:

A més, els bibliotels organitzen anualment l’StadtLesen (que pot ser traduït com a “lectures a la ciutat”) durant els mesos d’estiu. És una experiència de lectura a l'aire lliure amb entrada gratuïta que recorre 15 ciutats d’Europa.

A la plaça més important de cada localitat se situa durant 3 dies una instal·lació amb seients, llibres (el fons d’aquesta biblioteca mòbil és de 3.000 llibres), revistes, servei de bars, trobades amb autors, etc.

Aquestes són les ciutats que ha visitat i visitarà aquest bibliotour:

Alemanya (juny a juliol)
Burghausen
Ludwigshafen
Munich
Landshut

Àustria (juliol a setembre)
Innsbruck
Bregenz
Salzburg
Klagenfurt
Linz
Graz
St Pölten
Viena
Eisenstadt

Tirol del Sud / Itàlia (setembre a octubre)
Merano
Bolzano

A mitjans del mes d’agost vaig tenir ocasió de coincidir amb l’Stadtlesen, que en aquell moment es trobava instal·lat a la Mozartplatz de Salzburg (o sigui la plaça dedicada al músic més cèlebre d’aquesta ciutat). Aquí teniu algunes fotografies que vaig fer:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada