dilluns, 19 de desembre del 2011

BIBLIOTHÈQUE FRANCOPHONE MULTIMÈDIA DE LIMOGES

La meva companya de feina Muriel, que també és blocaire, va visitar fa uns dies la Bibliothèque Francophone Multimèdia de Limoges (o Llemotges com es diu en català) que està al centre de la ciutat i en paraules seves és “espectacular”.

La Muriel em va explicar que el dilluns a la tarda només obre per efectuar retorns i perquè els usuaris puguin consultar la premsa (la resta dels espais de la biblioteca romanen tancats).

Una peculiaritat d’aquesta biblioteca (i de la resta de biblioteques que configuren la xarxa de la ciutat) és que és de les poques a França situades a municipis de més de 100.000 habitants on la inscripció i el préstec són completament gratuïts.

La Muriel em va dur un tríptic de l’exposició sobre el dibuixant de còmics André Juillard que la biblioteca organitza fins a finals d’any, un fullet amb la normativa i els horaris i un magnífic pòster que parla de les activitats que es duen a terme per celebrar els 10 anys de revista literària “Décapage” (exposició, trobades, soirées littéraires, etc). Aquí us adjunto una còpia dels dos primers documents:

1 comentari:

  1. Rosa, quina amistat, no?, des de la nostra trobada al curs de benvinguda a les Biblioteques de barcelona ! Quin món, les bilios ! Sí, la Médiathèque de Limoges és absolutament espectacular. Un altre lloc bonic, de bon rotllo, és el bar La Bibliothèque, una antiga biblioteca transformada en bar, hi han les taules i les làmpades i els prestages amb llibres (que es poden consultar) però és un cafè. Voilà ! Una abraçada ! Muriel

    ResponElimina