dilluns, 12 de desembre del 2011

NOTÍCIES SOBRE BIBLIOTEQUES (1)

Fa uns dies he rebut dues notícies relacionades amb el món de les biblioteques. La primera me l'envia la Maria del Mar i duu per títol “The 35 Most Amazing Libraries In The World”.

Aquest recull ha estat elaborat per The Best Colleges, un lloc web que avalua recursos i establiments educatius i n'estableix classificacions i recomanacions que ajuden els estudiants en les seves tries.


El rànquing de les millors biblioteques del món que proposa (de les quals he visitat algunes com la Trinity College Old Library de Dublin, l'State Library of Victoria de Melbourne i la Det Kongelige Biblioteks de Copenhagen) està encapçalat per aquestes cinc biblioteques:

  • La Library of Congress de Washington (Estats Units)
  • La Bodleian Library d'Oxford (Gran Bretanya)
  • La Reading Room del British Museum de Londres (Gran Bretanya)
  • La Yale University Beinecke Rare Book and Manuscript Library de New Haven (Estats Untis)
  • La Bibliotheca Apostolica Vaticana de l'Estat de la Ciutat del Vaticà

La segona notícia l'he coneguda gràcies al Josep i va aparèixer publicada al número 509 (corresponent al període 29 de novembre- 6 de desembre) de la revista setmanal gratuïta "MésOsona”.

Es tracta d'un article que parla del servei de bibliobús a la comarca d'Osona. Aquest servei, que era dut a terme per dos vehicles, el bibliobús Guilleries i el Tagamanent, ha hagut de reestructurar-se després que un incendi fortuït inutilitzés un dels vehicles.

L' article també m'ha ajudat a descobrir que enguany el bibliobús ha començar a donar suports a club de lectura.

Però el que he trobat més interessant de tota la notícia ha estat assabentar-me de l'origen del bibliobús: es remunta a la Guerra Civil quan la Mancomunitat enviava un camió amb una bibliotecària que repartia llibres entre els soldats.

Podeu consultar el número sencer en aquest enllaç:

1 comentari: