divendres, 2 de març del 2012

BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL DE MEQUINENZA

Dissabte passat 25 de febrer (és dir, una setmana després que la majoria de ciutats i pobles d’arreu del món) Alcañiz va celebrar el Carnestoltes.

Aquest retard era degut a temes d’organització: l’associació cultural Interpeñas, responsable de bona part de les activitats que es duien a terme, havia participat del 17 a 20 de febrer a les Bodes d’Isabel de Segura, la recreació de la llegenda medieval de los Amantes de Teruel que any rera any té lloc a la localitat de Terol.

De tornada d’Alcañiz, vaig aprofitar per fotografiar la Biblioteca Pública Municipal de Mequinenza. Es tracta d’un equipament de 120 metres quadrats que va obrir les seves portes el 1981 i pertany a la Red de Bibliotecas de Aragón.

De fons podeu veure el pantà de Riba-Roja, sota del qual hi ha l’antic poble de Mequinenza. El nou poble, on actualment viuen 2.525 persones, es va construir al marge del riu Segre.

L'escriptor Jesús Moncada, que va néixer a aquesta localitat, reviu la història de l’antic poble al seu llibre “Camí de sirga”.


Per cert, si teniu curiositat sobre com vaig celebrar el Carnestoltes, us diré que em vaig disfressar d’un personatge literari: en Corto Maltés.

Aquest mariner aventurer és el protagonista de tota una saga de còmics creada pel dibuixant italià Huggo Prat. El primer d’aquests llibres és "La balada de la mar salada" i el podeu agafar en préstec a la biblioteca on treballo (des de fa 2 anys avui justament).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada