Dilluns i dimecres d’aquesta setmana de 10 a 13 hores he impartit un curs titulat “Realitat augmentada amb Layar: com funciona i com crear continguts” al Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya
Al llarg de les sessions he parlat dels inicis de la realitat augmentada a la dècada els 60 i de la seva evolució fins a l’arribada d’aquesta tecnologia als smartphones.
També de les diferents formes d’accés als continguts de realitat augmentada des d’aquest tipus de telèfons mòbils: a través de marcadors (com imatges o codis QR) o mitjançant el GPS (per a la qual cosa l’usuari ha de tenir instal•lat un navegador com Layar, Junaio, Wikitude, Acrossair, Sekai Camera o Mixare). En aquest sentit, el navegador més estès i més complet és Layar, que és a la vegada una plataforma de treball.
Els alumnes han creat les seves pròpies capes de realitat augmentada a Layar: una amb punts d’interès geolocalitzats i l’altra amb objectes enriquits (Layar Vision).
S’ha vist el funcionament de dos editors, Hoppala Augmentation i Poiz, així com també de l’eina subministrada per Layar per a la conversió d’arxius tridimensionals, el Layar3D Model Converter.
També s’ha fet una breu presentació del programa de codi obert de creació d’objectes en 3D, Blender i d’un dels competidors de Layar, Junaio, i del seu equivalent a Layar Vision, el Junaio Glue.
Aquí teniu una foto dels meus alumnes, que provenien d’àmbits tan diversos com el món universitari, la indústria farmacèutica, la sostenibilitat, les biblioteques públiques, etc.
Tú si que vales.
ResponEliminaGracias por seguir el blog y por el piropo!
ResponElimina