dijous, 24 de maig del 2012

BIBLIOTECA SALVADOR ALLENDE (2)

Ahir va fer exactament 6 mesos del trasllat de la Biblioteca Salvador Allende de Girona al complex de l’antiga fàbrica tèxtil Can Marfà després de 13 anys d’història al carrer Montseny.

Fa uns dies, aprofitant que era el Temps de Flors, vaig decidir fer una visita a la ciutat i a la biblioteca, on he agafat en préstec el llibre “Shenzhen” de Guy Delisle, a l’espera de poder llegir “Crónicas de Jerusalén” del mateix autor.


La biblioteca, que ha guanyat molt en espai en el trasllat (ara té una superfície total de 793 metres quadrats i abans en tenia 273), ocupa dues plantes de l’edifici. A la primera hi ha la secció de diaris i revistes, els ordinadors, l’espai de música i cinema, l’àrea infantil i el servei d’informació juvenil, entre d’altres. Aquestes són diferents fotografies de la planta:






I aquí teniu la Montse a la secció infantil, qui de la mateixa manera que va fer quan vaig visitar l’antic edifici, ha volgut fotografiar-se amb la Cisa, la mascota de la Biblioteca Salvador Allende:



Jo he preferit fer-me la fotografia a prop de la secció de còmics:


Aquest és el racó de la finestra que també s’havia engalanat per a celebrar el Temps de Flors:


A la segona planta hi ha les zones de treball intern, el magatzem, les sales d’estudi i una sala polivalent. Tots aquests espais duen noms que fan referència al passat tèxtil de l’edifici.




Aquí teniu les vistes des d’una de les finestres de la segona planta. Es poden veure la sèquia i l’antic taller de la Marfà, que potser en un futur es convertirà en un centre d’interpretació:


I aquesta és una exposició dedicada a contes d’arreu del món:


La Biblioteca Salvador Allende compta amb un fons integrat per 27.440 volums, 6.246 audiovisuals i 106 títols de subscripcions a diaris i revistes. També disposa de 15 ordinadors d’accés públic. El que més em va agradar però és que té de dos e-books, un de consulta a sala i l’altre de préstec.

Prop de la biblioteca, hi ha les hortes de Santa Eugènia, situades entre el barri del mateix nom i el marge dret del riu Ter. És per això que la biblioteca té un fons especial dedicat a aquest tema.



També hi ha un espai de pícnic on van gaudir d’una merescuda estona de relax (a la foto també hi veureu el Josep, la Carmen i el Roberto, uns habituals del bloc):


I aquestes són algunes de les imatges de la 57a edició del "Girona, Temps de Flors”, que vaig captar al llarg de la ciutat:










Per cert, sabíeu que la Capital del Gironès té una plaça on els llibres són el principal protagonista? Es troba al centre de la ciutat i està dedicada a l'escriptor Josep Pla.

3 comentaris:

  1. Moltes gràcies per aquesta difusió Rosa!
    M.

    ResponElimina
  2. Voldria afegir, que la foto on apareix el nom d'una sala, es per fer saber que s'ha volgut preservar la memòria del passat de La Marfà.

    M.

    ResponElimina