dijous, 28 de juny del 2012

BIBLIOTECA DE L'ALIANÇA FRANCESA

Fa ja algunes setmanes que he acabat de llegir "Crónicas de Jerusalén" de Guy Delisle, que vaig agafar en préstec de la Biblioteca Salvador Allende de Girona.

Com altres novel·les gràfiques que he llegit d’aquest autor (“Shenzhen”, “Cròniques birmanes” i “Pyongyang”), el llibre ve a ser una mena de diari de viatge il·lustrat que explica l’estada de Delisle al país i on el dibuixant reflexiona amb un humor sobre la realitat que hi troba.

He descobert que hi apareix una biblioteca, la Bibliothèque de l'Alliance Française de Jerusalem. Allà hi treballa la Charlotte, qui, per sorpresa de Delisle, viu a Pisgat Zeev.

Aquesta sorpresa ve deguda a que Pisgat Zeev és un assentament israelià a Jerusalem Est i forma part dels territoris que Israel es va annexionar després de la Guerra dels Sis Dies de 1967 i que la comunitat internacional considera il·legals segons el dret internacional.

Pisgat Zeev està situat a l'est de Beit Hanina, el barri palestí on Delisle resideix amb la seva família, integrada per la seva dona (que treballa a Metges Sense Fronteres i col·labora amb Palestina) i els seus dos fills.

Aquí teniu l’explicació de per què Charlotte ha decidit viure a Pisgat Zeev:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada