dijous, 17 de juliol del 2014

BIBLIOTECA PÚBLICA MUNICIPAL DE ALMAGRO

La setmana passada vaig estar al Festival de Teatro Clásico de Almagro i vaig veure espectacles força interessants, com ara una adaptació de la cèlebre "Noche de reyes" de William Shakespeare on els personatges formaven part d'una companyia de circ, "Noticias del nuevo mundo descubierto en la Luna" de Ben Jonson (qui era justament un dels rivals de Shakespeare) ,"Donde hay agravios no hay celos" Francisco Rojas Zorrilla (que era una comèdia de costums molt coneguda a la seva època però que va caure inexplicablement en l'oblit) i "Los brillantes empeños", una proposta de Pablo Messiez a partir de textos d'autors del Segle d'Or, com ara Cervantes, Tirso de Molina, Lope de Vega... Aquest darrer espectacle es representava al Corral de Comedias, que es conserva tal i com era fa gairebé 400 anys.
Durant el viatge a aquest preciós municipi de Ciudad Real també vaig visitar el Museo del Teatro, la biblioteca del qual obre de dilluns a divendres en horari de matí. A la botiga del museu vaig comprar el llibre "De la cazuela a la escena: tres siglos de mujeres en el teatro". Gràcies a la meva amiga i companya de viatge Carmen he sabut que aquesta cazuela a la qual es refereix el títol del llibre fa referència a l'espai del corral de comedias destinat a les dones.
I no podia marxar d'Almagro sense fer una fotografia a la Biblioteca Pública Municipal. Des de l'any passat està instal·lada a un antic edifici que data del segle XVII (on també s'ubica l'Arxiu Municipal), tot i que la seva història es remunta a la primavera de l'any 1954. Duu el nom d'una escriptora, Manolita Espinosa.

A la seva façana es poden veure tres escuts, un de reial, el de la ciutat i el d'ordre de Calatrava, que segurament hauré vist en alguna representació de "Don Juan Tenorio".Mentre jo era a Almagro, el Josep va fer una visita a Vilanova i la Geltrú i em va enviar aquesta fotografia de la Biblioteca Víctor Balaguer, que de ben segur coneixereu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada