dissabte, 31 de gener del 2015

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE LIÓ

Fa un parell de dies aquest blog va fer el seu sisè aniversari i ho celebro amb una fotografia que em va fer arribar pels volts de Cap d'Any la meva amiga Montse que treballa a la Biblioteca Salvador Allende de Girona. Hi surt ella ben abrigada i de fons la Bibliothèque de la Part-Dieu de Lyon, la més gran dels quinze serveis bibliotecaris que integren la xarxa de la ciutat francesa de Lió, on va fer escala de camí a Suïssa.

La biblioteca és una de les biblioteques municipals més grans d'Europa amb una superfície de 27.700 metres quadrats i al voltant de 3 milions de documents. 


Aquests dies també he rebut molts enllaços a rànquings de biblioteques que destaquen per la seva bellesa i/o espectacularitat: un és un llistat publicat al blog sobre música i arts Cultura Inquieta que em van enviar simultàniament les meves amigues Carmen i Laia, un altre me'l va fer arribar el meu pare i pertany al portal Antidepresivo i el darrer l'he conegut gràcies a la Clàudia i recull les biblioteques que ha fotografiat l'artista francès Franck Bohbot.

I parlant de la Clàudia i de fotografies, aquí teniu la Seattle Public Library. La va fotografiar ella mateixa fa un temps quan va visitar aquesta ciutat. "No coneixia aquesta biblioteca però em va impressionar l'edifici, i quan vaig tornar a casa vaig veure que era l'obra d'un arquitecte molt famós, Rem Koolhaas" explica. També confessa que era fan del grunge "n'era una mica, bé, una mica bastant! Nivarna, Pearl Jam, aixxx quins records!".


I acabo el primer post del 2015 parlant de llibres amb aquest article del Placer de la Lectura. Me l'ha fet arribat la meva companya de feina Marta i diu que ella és queda amb la de Santorini. Quina preferiu vosaltres? 

Per cert, moltes gràcies per anar seguint el blog tots aquests anys! Si trobeu a faltar més assiduïtat en la publicació d'entrades és perquè darrerament estic molt enfeinada amb els deures del curs "Com s'escriu una obra de teatre?" que faig amb la dramaturga Marta Buchaca. La qüestió és no parar d'escriure...

1 comentari: