diumenge, 15 de febrer del 2015

DESCOBRINT BIBLIOTEQUES

Aquests dies d'hivern són un bon moment per fer llargs passejos pel front marítim de Barcelona. Un diumenge de febrer vaig anat caminant des de la platja de la Nova Icària fins al Fòrum, on vaig tenir una agradable sorpresa: el Museu Blau és gratuït tots els diumenges a partir de les 15h i el primer diumenge del mes durant tot el dia.

Hi vaig fer una visita a la seva exposició permanent "Planeta Vida" i a la mediateca, que està oberta a tothom i s'especialitza en temes com la biodiversitat. Conté tant llibres com documents sonors i audiovisuals. A més, a través del servei Sons a la carta, permet accedir a l’única base de dades de caràcter públic de sons animals i paisatges sonors que existeix a l'actualitat a Catalunya.


Una altra de les biblioteques que he descobert aquests dies ha estat la de la seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) a Barcelona. Hi vaig cada dimarts perquè sóc alumna d'un dels magnífics cursos de l'Obrador de la Sala Becket que s'imparteix allà. Duu per títol de "Com s'escriu una obra de teatre" i el fa la coneguda dramaturga Marta Buchaca. 
La darrera biblioteca que he descobert aquests dies és una biblioteca de ficció. Apareix al llibre "W de whisky" de Sue Grafton. Sóc molt fan d'aquesta autora des que la vaig conèixer a la setmana de la novel·la negra de Barcelona de fa uns anys, la BCNegra, i esperava amb impaciència aquest nou lliurament de la saga protagonitzada per la detectiu Kinsey Milhone.

La investigadora recorre en aquest nou cas a la Biblioteca Beale Memorial de la localitat de Bakersfield, ciutat natal del seu pare, a la qual descriu en aquests termes: "La biblioteca tenía una hermosa fachada de color arena, con una franja en tono rosa pastel cerca del tejado. Era un edificio nuevo, con una placa en la que constaba que lo habían inaugurado hacía sólo seis meses, el 30 de abril de 1988. (...) El interior, de altos techos, era espacioso y olía a moqueta nueva. La luz entraba a raudales por las ventanas. Me hubiera sido imposible adivinar los metros cuadrados que tenía la biblioteca o el número de libros que albergaba, pero seguro que los usuarios estarían encantados con las instalaciones". 


Per cert, el dia de Carnestoltes ens va tocar treballar a les integrants del meu torn de dissabte i vam decidir venir disfressades a la biblioteca!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada