dijous, 22 d’octubre del 2015

BIBLIOTEQUES D'ITÀLIA

La meva amiga Maria Eugènia, a qui per cert podeu veure protagonitzant els molt recomanables espectacles 7 d'amor i Panacea, ha passat uns dies a Itàlia i ha fotografiat un parell de biblioteques per al blog.

La primera està a Florència i és la Biblioteca Palagio di Parte Guelfa. El mot güelfa fa referència a una de les parts involucrades a a un conflicte que va durar més de 50 anys i on monarquia i Església es disputaven la potestat d'investir els càrrecs eclesiàstics.

Els güelfs eren defensors del Papa i el gibel·lins, partidaris de l'emperador del Sacre Imperi Romà. Els primers van obtenir el control de la ciutat a partir del 1266. La biblioteca està ubicada a l'antiga església de San Biagio i es va fundar el 1907.



I aquesta és la Biblioteca della citta di Arezzo, que la Maria Eugènia explica que es troba "porta per porta de la casa de Petrarca" (edifici que veieu a la imatge inferior).

La biblioteca està constituïda per 548 manuscrits medievals i postmedievals, 95.000 llibres antics, publicacions impreses fins al segle XIX i  170.000 volums moderns. S'ubica a un dels edificis més emblemàtics del centre de la ciutat, el Palazzo Pretorio.



Però la Maria Eugènia no ha estat l'única en col·laborar amb el blog aquests dies. La Clàudia m'ha enviat aquest article on explica un nou ús que es dóna a les antigues cabines telefòniques de la ciutat de Nova York, que acaben convertides en petites biblioteques. Es tracta d'una intervenció de l'arquitecte John Locke.

I la meva germana Marta, m'ha fet arribar aquesta fotografia nocturna de la Biblioteca del Casino de Manresa, que fins el 12 de desembre organitza un concurs fotogràfic en motiu de l'Any de les Biblioteques.


La darrera biblioteca d'aquest post l'he fotografiada jo. Es tracta de la Biblioteca de l'Institut del Teatre del Centre de Vic. La vaig conèixer divendres passat, quan vaig començar el Postgrau en Teatre i Educació que cursaré fins al maig. Els primers llibres que vaig agafar en préstec són "Casa" i "Jardí" d'Alan Ayckbourn. Per cert, sabíeu que el catàleg de les biblioteques de l'Institut del Teatre es diu Biblioescènic?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada