dimarts, 19 de juliol del 2016

BIBLIOTEQUES DE SARAGOSSA

Abans de marxar de vacances i anar a la recerca i captura de notícies per al Libraries of the World us vull parlar de les biblioteques que els meus pares van trobar a la seva visita per terres saragossanes.

La primera de totes és la impressionant Biblioteca Municipal del Agua y del Medio Ambiente de Zaragoza, especialitzada en temes de sostenibilitat i medi ambient.

Al juliol i agost obre només al matí de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30 hores. Durant aquests mesos la biblioteca ha organitzat una exposició que es titula "Literatura & Medio Ambiente", el contingut de la qual podeu consultar a Pinterest. La selecció de llibres és, com ells mateixos diuen, "ideal para los que buscáis un plan de lectura tranquilo".






A Catalayud (a part de la cèlebre Dolores de la cobla) hi ha la Biblioteca Baltasar Gracián, la història de la qual es remunta al 1926. Al llarg dels anys la biblioteca ha tingut diversos canvis d'ubicació (un dels va ser motivat per una gran inundació el 1956, que va deixar la majoria del fons reduït a fang). Des del 2002 la podeu trobar al carrer Sancho y Gil.











També a Calatayud podeu trobar la Biblioteca Elisa Pérez Vera, pertanyent a la Universidad Nacional de Educación a Distancia, la UNED.

El seu fons té el propòsit d'abastar tots els ensenyaments reglats que imparteix aquesta universitat. Entre la llista de novetats arribades a la biblioteca es troben, per exemple, "Historia del arte de los siglos XVII y XVIII: redes y circulación de modelos artísticos" d'Alicia Cámara Muñoz, "Historia del pensamiento político español: del Renacimiento a nuestros días" de Pedro Carlos González Cuevas, "Poemas escogidos"de Manuel Machado i "Antropología cultural" de Barbara Miller.










I aquí teniu la Biblioteca de Tarazona fundada l'any 1933. Ocupa l'ubicació actual, un espai de 550 metres quadrats amb 135 punts de lectura des de l'any 2012, on tal i com podeu veure a les fotografies el blanc és el color dominant.












Acabo amb una notícia que he conegut gràcies al Paco, itinerant de les Biblioteques de Barcelona, qui m'ha remès aquest article que protagonitza el seu amic Pablo Susinos, director de la Biblioteca Municipal de Santander.

El Pablo parla de tots aquells llibres que la gent dóna a les biblioteques santanderines i que no són acceptats. Gairebé 10.000 exemplars!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada