divendres, 25 de novembre del 2016

BIBLIOTEQUES DE MENORCA (2)

Els meus pares han estat de viatge per terres menorquines i han visitat bona part dels equipaments de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, creada el 1985 i formada per les biblioteques públiques municipals d'Alaior, es Castell, Ciutadella, Ferreries, Maó, es Mercadal, es Migjorn i Sant Lluís i el Centre de Lectura de Fornells, algunes de les quals conec de primera mà perquè vaig visitar l'illa fa 5 anys.

La primera biblioteca que han fotografiat ha estat la Biblioteca Pública d'Alaior, de la qual destaca el seu centre d'interès en patrimoni històric i cultural.

La Biblioteca Pública de Ciutadella està especialitzada en medi ambient i ecologia i a principis de l'any que es faran obres d'ampliació per dotar-la de 50 metres quadrats més. Tot just fa uns dies l'ajuntament de la ciutat i el Consell Insular van firmar un conveni amb el qual es comprometen a redistribuir l'espai que ocupa la biblioteca a la casa de cultura.


L'especialització de la Biblioteca Pública de Ferreries és la solidaritat i la cooperació.
La sala de lectura de Fornells destaca, a part de per la seva magnífica col·lecció de cap-grossos, pel centre d'interès en navegació i nàutica.

I aquí teniu la Biblioteca Pública de Maó, creada mitjançant Reial Decret el 1861. Els seus antecedents, però, es remunten a l'any 1778. Està ubicada a un edifici catalogat del segle XVIII, Can Mercadal, i ocupa 2.200 metres quadrats dividits en soterrani, planta i dos pisos.
L'especialització de la  Biblioteca Pública de Mercadal  és la cuina i l'alimentació.I aquí teniu la preciosa biblioteca de l'antic Palau Martorell, avui Palau Salort, iniciat el 1813. Aquest edifici juntament amb el Palau del comte de Torre-Saura configura el conjunt urbà de major monumentalitat de Ciutadella. A l'interior del palau es conserven col·leccions d'època.

I acabo amb una notícia sobre un curiós club de lectura que m'ha fet arribar la meva companya de feina Muriel. Com diu ella: "Mira aquestes fotos i veuràs... un club de lectura per a esperits i papil·les gustatives!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada