dijous, 18 de maig del 2017

BIBLIOTEQUES I SANT JORDI

Per Sant Jordi vaig rebre notícies de tres persones properes que van visitar biblioteques i van tenir un record pel meu blog. Em van fer tanta il·lusió com els llibres que em van regalar aquell dia: les obres teatrals "Vimbodí vs. Praga" de Cristina Clement i "L'home sense veu" Clàudia Cedó, la novel·la "Encèn el llum" d'Anna Carreras i el recull "Geografía humana y otros poemas" de Gloria Fuertes.

Les primeres notícies que vaig rebre van ser les de la meva companya de feina i autora de l'elegant blog Of Books i altres Carabistouilles, Muriel, que es trobava a la localitat alemanya de Friburg de Brisgòvia visitant la seva filla. 

Allà va fer un recorregut per la biblioteca pública, l'StadtBibliothek, i em va enviar tot un seguit de imatges tot dient-me "aquí tens unes fotos per si vols presentar-la a Libraries of the World".La Muriel explica "la sala de documents de música em va impressionar enormement! M'hi volia quedar!!! Una passada!!! També fan petites exposicions com nosaltres, de guies de viatges, de novetats..."
En arribar a la darrera planta de l'edifici va fer una bona descoberta: "La vista que tenim des de la part de dalt (coneixements): la Münsterplatz (plaça de la catedral). Cada matí hi ha parades a l'aire lliure: productes "de la terra" i flooooors! El dissabte és mercat, és especialment bonic i més gran i molt concorregut! I és clar, llibres, flors, mel, música d'orgue a la catedral i... una bona copa de cava!!! Bé, cava no, champagne en aquella ocasió".
També va fer fotografies de la Biblioteca de la Universitat de Friburg, l'Albert-Ludwigs-Universität Bibliothek Freiburg. La Muriel explica: "La frase gravada a la façana de la diu: La veritat us farà lliures".

Qui també va viure un Sant Jordi molt especial va ser la Mar, amiga i companya de teatre. Aquest any li va tocar ser la narradora de "La llegenda de Santa Jordina" al biblioaccés de la Casa de Cultura del seu poble, Sant Llorenç Savall. 

La Mar va aprofitar per fer fotos d'aquesta petita biblioteca, que completa el seu servei amb la visita del bibliobús La Mola cada dilluns de 16 a 19h al pati de l'esmentada Casa de Cultura.


I acabo amb un article aparegut al Diari de Terrassa i fotografiat per la meva germana Marta, gràcies al qual vaig recordar que la Biblioteca del Districte 4 de Terrassa, la BD4 celebrava en seu desè aniversari per Sant Jordi.

El programa d'activitats per celebrar aquesta efemèride incloïen circ, teatre, contes, sardanes, sevillanes i fins i tot una batucada!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada