dimarts, 6 d’octubre del 2009

BIBLIOTHÈQUE D'ANNECY

El meu amic Vicente m'ha enviat algunes fotografies de la Bibliothèque d'Annecy, un lloc que ha visitat aquest estiu en una escala del seu viatge en cotxe cap a la Selva Negra alemanya.

El Vicente explica que "Annecy es una pequeña ciudad francesa capital del departamento de Haute-Savoie, que a su vez pertenece a la Región de Rhône-Alpes, cuya capital es Lyon. Para hacernos una idea está a unos 30 kilómetros al sur de Ginebra, y es extremadamente turística tanto en invierno como en verano. Las razones son obvias: en invierno por las estaciones de esquí que hay cerca- está a unos 30 kilómetros de Albertville, donde se celebraron los Juegos Olímpicos de Invierno del año 92, y de hecho Annecy quiere ser la candidatura francesa para los Juegos de Invierno del año 2018- y en verano por el fantástico lago alpino que lleva su mismo nombre, lac d'Annecy, al norte del cual se encuentra la ciudad. Bañarse en este lago es una experiencia: aguas cristalinas con sabor a Font Vella- de hecho el manantial de Évian está por allí cerca. La biblioteca en cuestión se sitúa a orillas del lago, y desde sus ventanas las vistas son magníficas: el lago y los Alpes".

Aquí teniu al meu amic gaudint d'un moment de lectura a una biblioteca que "está bien surtida, como ocurre siempre en Francia" i que compta amb una arteteca, un espai de prestatgeries amb dibuixos, gravats i algunes pintures originals d'artistes de la zona, "todo debidamente protegido entre plásticos, que el usuario puede manejar a su antojo".

A més té un fons audiovisual interessant: a Annecy se celebra cada estiu un dels festivals d'animació més importants del món i "el material presentado queda registrado también en la biblioteca".

L'última fotografia que em remet el Vicente és de les vistes que hi ha des d'una de les finestres de la Bibliothèque d' Annecy. Un paisatge preciós.

1 comentari:

  1. Sí, Annecy és un lloc preciós ! Hi havia anat molt "en mis años mozos" quan feia de monitora de colònies d'estiu amb chavales de 12-16 anys. Unes excursions meravilloses i una de nit, l'ascensió amb al·lot per arribar, esmorzar pa i formatge (potent , el de la regió) i vi negre o "génépi", aguardent local i esperar la sortida de l'astre Sol... La biblioteca no va formar mai part dels recorreguts però si hi torno m'hi aproparé, hi entraré, agafaré un llibre i un lloc al costat de la finestra que dóna a aquest paisatge fotografiat pel teu amic Vicente ! Ciao ma belle, Muriel

    ResponElimina