dijous, 22 d’octubre del 2009

BIBLIOTHÈQUE ROYALE DE BELGIQUE/ KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK VAN BELGIË

Aquest és el Josep a la porta de la Bibliothèque Royale de Belgique/ Koninklijke Bibliotheek van België, institució que va visitar durant el viatge a Brussel·les que va fer el mes de setembre passat.“Com veus porta la monarquia al nom: en aquest estat està tot per duplicat - flamenc i való- i només la reialesa pot aglutinar ambdues coses alhora. Aquesta és la biblioteca científica més important de Bèlgica, amb un catàleg extensíssim que inclou també incunables, manuscrits, mapes i documents musicals històrics de gran valor” explica el Josep.

I afegeix “L'accés a la biblioteca és pel pis inferior, on hi ha una botiga, un pati-bar i una gran quantitat de guixetes. És també en aquest pis on hi ha la "Réserve precieuse". Més amunt trobarem la sala general, la de documents musicals, etc... i, amunt de tot, una cafeteria-restaurant des d'on hi ha una bona panoràmica de la ciutat”.

És des d'aquesta cafeteria on el Josep va fer aquesta foto que us mostro aquí i on es poden apreciar algunes de les construccions més emblemàtiques de la ciutat.

Per cert, el Josep està molt content perquè va descobrir que a aquesta biblioteca tenen llibres de Josep Pla, un dels seus escriptors preferits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada