divendres, 19 de març del 2010

ELS E-BOOKS ARRIBEN A LES BIBLIOTEQUES

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un programa pilot per a la introducció dels e-books a les biblioteques públiques catalanes.

En total, s’han distribuït 28 lectors de llibres electrònics amb 249 obres en català, castellà i anglès a 19 biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la Biblioteca de Catalunya.

A la província de Barcelona, les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques que estrenaran aquest servei són les de Badalona, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Igualada, Mataró i Vilanova i la Geltrú.

L'aparell lector, model Iliber Longshine DRM, es prestarà durant 15 dies (juntament amb un manual breu, el cable de bateria i la funda del lector).

Aquesta iniciativa forma part dels diferents projectes de digitalització s’estan duent terme a l’actualitat des de la Generalitat, com ara la recent inauguració del nou catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre i sis poblacions de les comarques de Barcelona, l’ARGUS.

I parlant de tot aquest panorama de treball, us vull presentar un vídeo elaborat per l’organització australiana sense ànim de lucre VALA (Libraries, Technology and the Future Inc) dedicada a promoure l’ús de tecnologies de la informació als museus, les biblioteques, les galeries i les llibreries.

És una molt bona reflexió sobre el que les generacions de nadius digitals necessiten de les biblioteques:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada