dilluns, 1 de març del 2010

EQUIPAMENTS BIBLIOTECARIS D'ARREU DE CATALUNYA (1)

La Maria Gental directora adjunta de la Biblioteca Central de Terrassa, m'ha fet arribar unes fantàstiques fotografies de diversos equipaments bibliotecaris, preses durant les seves excursions per la geografia catalana.


Les primeres pertanyen a la Biblioteca Municipal de Santa Coloma de Queralt (Tarragona), ubicada al Castell Comtal, una construcció de principis del segle XI, que gairebé mil anys després de la seva creació acull diversos usos municipals.

A més de la biblioteca a aquesta antiga residència dels comtes de Santa Coloma tenen la seva seu l'oficina de turisme, el punt d'informació juvenil i l'escola municipal de música. Aquí podeu veure el castell i l'entrada a la biblioteca.

La següent fotografia és de la parada que el Bibliobús Pere Quart té a la localitat de Alins, al Pallars Sobirà (Lleida). El bibliobús visita aquest poble, constituït per 58 habitats (segons dades del padró del 2005) cada 15 dies, els dimarts de 16 a 19 hores.

I aquesta última fotografia és també d'una parada de bibliobús. Està a Bagà, municipi de la comarca del Berguedà (Barcelona), que cada dimecres a la tarda rep la visita del Bibliobús Pedraforca, el més veterà de tots els que circulen per Catalunya. El seu servei es va iniciar el 1973.

Per cert, buscant informació sobre aquest bibliobús, he trobat un interessant web de l'Asociación de profesionales de bibliotecas móviles (ACLEBIM) que, entre d'altres coses, mostra imatges de bibliobusos d'arreu del món. Aquest és l'article dedicat al Bibliobús Pedraforca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada