dimecres, 21 d’abril del 2010

BIBLIOTHÈQUE CARRÉ D'ART DE NîMES

L'Eva Fructuoso és una artista de L'Hospitalet, membre del col·lectiu TPK, que el passat 2 d'abril va inaugurar una exposició titulada "Ça va?" a la galeria Barbier de Nîmes.

Assistir a la vernissage era una excusa com qualsevol altra per conèixer la ciutat i també la Bibliothèque Carré d'Art, una increïble construcció obra de l'arquitecte Norman Foster ubicada a l'edifici del mateix nom i construïda davant d'un antic temple romà.

La biblioteca, que comparteix espai amb el Museu d'Art Contemporani, ocupa quatre plantes: la planta 1 dedicada a nens i joves, la 0, on es troben els diaris i revistes nacionals i estrangers, l'entresòl, amb els documents d'adults, els ordinadors i el fons patrimonial i la planta -1, d'imatge i so.

Aquí teniu més imatges d'aquest equipament:


A Nîmes, "la ville avec un accent", vaig descobrir també l'existència d'una antiga biblioteca. Estava al Col·legi dels Jesuites, una construcció de finals del segle XVII amb una llarga i convulsa història.

El 1762 els jesuites van ser expulsats de la ciutat i l'edifici va passar a mans del Pares de la Doctrina Cristiana fins a la Revolució. Després va ser tancat i reobert durant la monarquia com a Col·legi Reial. Durant el Segon Imperi es va convertir en Liceu. A finals del XIX s'hi van instal·lar l'antiga Biblioteca Municipal i el Museu Arqueològic.

Actualment el col·legi l'ocupen l'esmentat museu i el Museu d'Història Natural i la Capella dels Jesuites és un centre d'exposicions temporals i sala de concerts.

1 comentari: