divendres, 23 d’abril del 2010

ELS FANTASMES QUE HABITEN LES BIBLIOTEQUES

Avui he rebut un magnífic regal de Sant Jordi. El Josep, que ara té un bloc renovat o millor dit dos, m'ha donat quan tot just feia uns minuts que acabava de començar el dia un paquet blau que he desembolicat impacient. A dins hi havia "Bibliotecas llenas de fantasmas" del crític francès Jacques Bonnet.

Tal i com diu a la seva contraportada es tracta d'"un pequeño tratado del arte de vivir con muchos libros", una declaració d'amor a la lletra impresa. L'autor explica el que es conviure amb milers de llibres i parla dels fantasmes que habiten la seva biblioteca.

Per l'obra de Bonnet desfilen personatges reals com ara Pessoa o de ficció com el capità Ahab, el de "Moby Dick". Les seves pàgines també són un bon manual per saber com ordenar els llibres i evitar la por de morir aixafat per una biblioteca que es col·lapsa.

I és que com diu una de les cites que hi ha al començament del llibre enunciada per l'escriptor i bibliotecari Charles Nodier: "Després del plaer de posseir llibres, poca cosa hi ha més dolça que parlar d'ells".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada