dilluns, 7 de juny del 2010

BIBLIOTEQUES DE MÀLAGA (1)

Els meus pares han fet un viatge de dues setmanes per Andalusia i han aprofitat l'ocasió per conèixer les biblioteques dels diferents pobles per on han passat. La primera és la d'Alhaurín de la Torre. La van inaugurar a l'estiu del 2001 i duu el nom d'Antonio Garrido Moraga, actual director de l'Instituto Cervantes de Nova York.

La Biblioteca Pública Municipal d'Alhaurín de la Torre ocupa un edifici de mig segle d'antiguitat que abans albergava una confraria d'agricultors. Té més de 300 metres quadrats i una capacitat per a uns 80 usuaris.

A l'oest d'Alhaurín de la Torre es troba la localitat d'Alhaurín el Grande. Aquí teniu fotos de l'actual biblioteca...

i de la que s'està construint...

El mateix edifici acollirà també la seu de la Fundació Gerald Brenan i el Centro de Estudios Hispanistas.

Brenan va ser un escriptor i hispanista britànic que el 1984 va donar al poble d'Alhaurín el Grande, localitat va residir des de finals dels 60 fins a la seva mort el 1987, el seu arxiu personal, biblioteca i drets d'autor. Una de les frases més cèlebres d'aquest personatge és: "La vejez nos arrebata lo que hemos heredado y nos da lo que hemos merecido."

La següent biblioteca que vam fotografiar està situada al carrer Encarnación número 8 d'Antequera, localitat que compta amb 5 biblioteques, entre les que destaquen la Biblioteca Supramunicipal de San Zoilo i l'Arxiu Històric Municipal.

Una de les biblioteques que me'ls hi va sorprendre va ser la Biblioteca Municipal de Arroyo de la Miel de Benalmádena. Construïda el 2002 i situada a l'idíl·lic Parque de la Paloma, aquesta biblioteca d'espectaculars dimensions compta amb biblioteca general, biblioteca infantil-juvenil, biblioteca per a estrangers, hemeroteca, mediateca, sales de reunions i accés wi-fi a internet.

Fins i tot hi ha paons que s'hi passegen per la façana!

A Benalmadena també hi ha una biblioteca més petita que duu el nom del poeta malagueny Manuel Altolaguirre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada