dimarts, 9 de novembre del 2010

BIBLIOTECA DE DEPTFORD

L’usuari que sempre em descobreix noves biblioteques de ficció m’ha ajudat a trobar la que apareix del llibre “El cinquè en joc” de Robertson Davies, la primera novel•la de la Trilogia de Deptford.

El Lluís Salvador, que és aquest subministrador incansable de referències literàries, en parla als seus dos blocs Lecturas Errantes i Incitaciones.

El protagonista de la novel•la és en Dunstan Ramsay, que als tretze anys acaba treballant a la biblioteca de Deptford per aquests motius: “Havien suggerit que la biblioteca del poble obrís unes quantes tardes a la setmana perquè els estudiants més responsables poguessin fer-ne ús, però algú havia de substituir la bibliotecària, que durant el dia estava molt ocupada amb la seva feina de professora i que no estava precisament entusiasmada amb la idea de perdre gran part del seu temps lliure. Em van designar a mi, tot i que no cobrava res per la feina, l’honor que me l’haguessin concedit era prou recompensa.”

La fascinació que en Dunstan viu per la seva nova tasca és total. Aquest és un dels seus millors moments: “Una vegada vaig experimentar el vertiginós plaer de trobar a l’enciclopèdia una dada d’utilitat per a la Leola Cruikshank, que havia de redactar sobre l’Equador i no sabia si era adalt o si era cap al mig”.

La biblioteca del poble estava constituïda per mil cinc-cents llibres (una desena part dels quals eren textos per a nens). Els que més li agradaven a Dunstan eren “The Secrets of Stage Conjuring” de Robert-Houdin i “Modern Magic” i “Later Magic” del professor Hoffman.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada