dilluns, 29 de novembre del 2010

BIBLIOTEQUES DE GIJÓN

Com ja sabeu aquest mes he estat a Gijón al V Congreso Nacional de Bibliotecas que es va celebrar els dies 3, 4 i 5.

A més de permetre'm conèixer gent força interessant i aprendre molt sobre continguts digitals, el viatge m'ha servit per a gaudir d'unes vistes fabuloses del mar Cantàbric des d"El elogio del horizonte" d'Eduardo Chillida, relaxar-me al centre Talasoponiente, fer unes copes al bar Habana i al club Blow Up i visitar les biblioteques de la ciutat.

La primera és la del Centro de Cultura Antiguo Instituto, organisme que duu a terme activitats com exposicions, concerts de música, actuacions teatrals... L'emblemàtic edifici que l'acull data de finals del segle XVII, moment en que allotjava la seu del Real Instituto de Náutica y Minerología.

La segona és la Biblioteca Pública del Estado de Gijón, la Biblioteca Jovellanos, que l'any 2009 va rebre més d'un quart de milió de visites i que compta amb un fons bibliogràfic integrat per gairebé 182.000 documents ens diferents suports. L'impressionant edifici que l'alberga, amb dues columnes jòniques gegantines a l'entrada va ser abans el Banco de España i ocupa el solar on hi havia l'antic Teatro Jovellanos.

Una placa que hi ha a l'entrada explica que el 13 d'agost del 1896, que era dijous, en aquest teatre va tenir la primera funció cinematogràfica de pagament celebrada a Astúries.

Més dades curioses: sabíeu que el Departament de Biblioteques de la ciutat és l'encarregat d'organitzar el conegut premi de novel·la Café Gijón?

2 comentaris:

  1. Caram! Doncs jo quan parlaven del premi Café Gijón em pensava que era del mític café de Madrid (com el Cafè de l'Òpera però a Recoletos).

    ResponElimina
  2. Sí. Al principi aquest llegendari cafè gestionava el premi. Però es van quedar sense fons i des del 1989 el porta l'ajuntament de Gijón.

    ResponElimina