dimarts, 31 de maig del 2011
DARRERA LLIÇÓ DEL CURS A LA FACULTAT DE BIBLIOTECONOMIA I DOCUMENTACIÓ
dilluns, 30 de maig del 2011
LA BIBLIOTECA D'ACAMPADABCN (2)
dijous, 26 de maig del 2011
UN AUTÒGRAF PER A LA BIBLIOTECA
El grup va presentar les cançons del seu nou disc “Lamparetes”, tot i que també va tocar els temes de sempre. En acabar l’actuació, vaig demanar al Pau Debon, el cantant, que en signés un autògraf per a la biblioteca on treballo (si vaig poder assistir el concert va ser, de fet, perquè una de les meves companyes em va canviar el torn). Va ser una nit fantàstica amb un acabament rodó!
dimarts, 24 de maig del 2011
LA BIBLIOTECA ON VA LA PALOMA
El llibre explica la història de tres germanes la María, la Carlota i la Paloma, força diferents entre sí i totes elles propietàries d’un secret que les altres ignoren.
La petita, la Paloma, és la més atractiva, esbojarrada i conflictiva de la família , però també, una gran aficionada a la lectura: “La biblioteca la había descubierto gracias a Antonia. En la biblioteca todos esos tesoros estaban expuestos como cofres abiertos. Podía pedir hasta tres libros a la vez pero sólo podía llevarme uno a casa, de modo que me sentaba allí a leer y decidía cuál de los tres sería el elegido. Lo que más me extrañaba de aquel sitio era que, salvo unas cuantas enciclopedias y obras de consulta, no había libros a la vista. Tenías que rellenar con letra clara unas fichas, entregarlas en el mostrador de préstamos a una mujeruca pálida y con cara de perro pachón. Pulsaba ésta la tecla del interfono y leía las signaturas con voz de cajera de supermercado (…). Poco después aparecían los libros, y digo aparecían porque aquello tenía algo de truco de magia”.
diumenge, 22 de maig del 2011
LA BIBLIOTECA D'ACAMPADABCN (1)
A la plaça s'organitzen tot tipus d'activitats i l'espai està dividit en diferents zones: Espai Negre, Islàndia, Palestina, cuina... Encara que el més ens va sorprendre (i emocionar) trobar-nos a la meva amiga i companya de la Biblioteca Mercè Rodoreda, Ana, i a mi va ser aquesta petita biblioteca on s'intercanvien llibres:
dimecres, 18 de maig del 2011
WERNER SCHMALENBACH BIBLIOTHEK
La biblioteca d'aquesta centre és la Werner Schmalenbach Bibliothek i està especialitzada en art del segle XX i XXI.
Conté 130.000 volums entre monografies, catàlegs d'exposicions, publicacions, revistes, documents audiovisuals, etc. i duu el nom de qui va ser director de la institució durant molt anys.
Per cert, a la llibreria del centre el Josep em va comprar “Bibliotheken” d'Umberto Eco i Candida Höfer (la veritat és que ja el tenia en edició anglesa però igualment em va fer molta il·lusió el regal!).
Aquí teniu algunes fotografies més que el Josep m'ha fet arribar de la biblioteca i del centre d'art:
dilluns, 16 de maig del 2011
LIBRARIES WILL SURVIVE
El personal de la Central Rappahannock Regional Library de Virginia (Estats Units) ha versionat el mític hit de les discoteques "I will survive" i l’ha convertit en “Libraries will survive”.
La cançó vol donar suport a les biblioteques, especialment en aquests moments de retallades als pressupostos. Aquí us adjunto la lletra. No us perdeu el vídeo, que hi ha enllaçat al final (hi ha fantàstiques coreografies!).
When the budget was first slashed,
I was petrified
How to do my job
With my new printer denied?
Then I ran off a few more
They didn't look too wrong
The streaks are long
But we'll just have to get along
So we step back
In the library's base
Approving fewer, but better programs
Without disgrace
Should we stop inviting authors?
Should we buy condensed books?
Pretty sure that the homeschoolers
Would just give us dirty looks
Come on now, walk, in our door
Just wander around now
You are welcome to explore
Did you think we'd stop reading to your kids?
We still want them
To learn about the pyramids
We'll advise!
Alphabetize!
For as long as we have patrons
Libraries will stay alive
We've got computers spread throughout
And so much to check out
We'll survive
We will survive
Hey hey
It took lots of hard work
To stand this budget squeeze
Trying hard to mend the pieces
of your DVDs
I drove oh so many miles
Just feeling sorry for myself
We used to worry
But we'll be better in a hurry
For us a crisis
Is nothing new
Just bring these items back by
The date that they are due
Check out new releases
Wonders to behold
But I'm saving this one for the patron
Who has placed the hold
Come on now, stroll, in our door
Check us out now
Take a book down to the shore
What do you think about this whole manga craze?
All I know is they
Make some really cute displays
Come to learn!
Something new!
For as long as you want
Just go online to renew
We've got meeting space for groups
From D.A.R. to Boy Scout Troops
We'll survive
We will survive
Hey hey
So come on now, walk in our door
Find inspiration and knowledge
How-to books to ancient lore
We still think libraries are the epitome of cool
To do a job search
Or get some help with school
And now we've built
Something new!
From now into the future
Libraries will stay true
We've got a mission to uphold
Just watch our tale unfold
We'll survive
We will survive
Hey hey
dimecres, 11 de maig del 2011
BIBLIOBURRO
Per cert, l’autora d’aquest relat és Jeanette Winter, qui també va il·lustrar la vida d’Alia Muhammad Baker, bibliotecària de Bàssora, durant els inicis de la Guerra d’Iraq.
dilluns, 9 de maig del 2011
LA BIBLIOTECA PREFERIDA DE RUIZ DE HITA
Allà veu que els llibres“son la mayoría ilustrados, y traen una página de viñetas cada dos páginas de letras en una imparcialidad y una tolerancia pedagógicas, que van a hacer de mí un lector de trazos antes que un lector de alfabetos. Estos libros son joyas de la literatura juvenil, resumidas por un guionista, por una adaptador, por la más sujetada mano de obra editorial, que teclea a tanto la holandesa”.
Tot i que aviat pren consciència que també: “Hay en la biblioteca otros libros que no traen dibujos, que son unicamente de letras, y pronto entidendo que tienen más prestigio los niños que sólo leen esos libros densos, macizos de abecedario”.
La novel·la explica la història d’una infantesa a una ciutat del cinturó industrial de Barcelona l’any 1974 en el sí d’una familia d’immigrats, un món i una època que han estat molt evocadores pel lector (i prescriptor) d’aquest llibre, el Lluís, un usuari habitual de la biblioteca on treballo.
dimecres, 4 de maig del 2011
BIBLIOTECA MARCEL·LÍ DOMINGO DE TORTOSA
Això és el que l’Agnès explica: “Et passo les fotos de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa que vaig fer sobretot pensant en tu en veure biblioteca en diferents idiomes en una de les seves façanes. Vam estar-hi una estona, la dosi familiar de biblioteca de les vacances de la setmana blanca. Molt bones vibracions! Les persones que hi treballen estàvem super amatents amb les nostres necessitats i alhora et senties lliure de voltar per tot arreu i fer la teva amb tranquil·litat. L'oasi biblioteca que des des del costat de currele no solc captar a la BCT i que tan debó els nostres usuaris sí que el gaudeixin.
Vam anar a fer un cafetó a un bar molt coquetó i vam trobar-nos amb aquest prestatge de lectures cedides per la biblioteca. Ho vaig trobar encantador! Ah i veuràs que una de les fotos és d’un carro amb llibres exposats a l'espai infantil de la biblioteca, on em va fer molta gràcia veure el "Pet de llop" del Pep que era una de les lectures que portàvem entre mans aquells dies amb la Joana”.
L’Agnès parla del Pep Molist (la primera persona al costat de la qual jo vaig treballar a una biblioteca) que a part d’un magnífic company és un excel·lent escriptor infantil. Fa us anys va canviar la Biblioteca Central de Terrassa per la Biblioteca del Casino de Manresa.
I la Joana, com ja deveu haver endevinar, és la filla de l’Agnès.