dijous, 30 d’octubre del 2014

L'ESCRIPTOR ERIC AMBLER I EL BIBLIOTECARI DE LA BIBLIOTECA PÚBLICA D'ADDISCOMBE


Aquest senyor tan elegant és l'escriptor anglès Eric Ambler (1909-1998) a qui el Lluís, un usuari habitual de la biblioteca on treballo i un vell conegut d'aquest blog, descriu com a "gran renovador de la novel·la d'espionatge, admirat tant per John Le Carré com per Graham Greene, i insigne guionista de cinema".

Gràcies al Lluís he descobert el que Ambler escriu a les seves memòries "enginyosament titulades" amb el nom "Aquí Yace" sobre una biblioteca pública de 1929:

"También hice algunos amigos. Uno era el bibliotecario de la Biblioteca Pública de Addiscombe, que me dejaba llevar seis libros a la vez en lugar de dos. En aquellas estanterías encontré algunos libros interesantes, como la "Psychology of the Unconscious" y los "Collected Papers", de Jung. Éste me llevó a Nietzsche y "El Nacimiento de la Tragedia". En la misma sección de la biblioteca encontré el camino hacia Spengler."

Un altre tret que el Lluís destaca d'aquest escriptor i guionista és la seva capacitat per construir personatges de dolents creïbles i el fet de ser qui va introduir l'antiglamour a les pel·lícules d'espies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada