diumenge, 27 de desembre del 2009

BIBLIOTECA MONTBAU-ALBERT PÉREZ BARÓ

La Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró deu el seu nom a un cèlebre veí del barri, estudiós de temes socials i divulgador del cooperativisme.

La història d'aquest equipament és molt especial: el seu origen es remunta a l'any 1980, quan un grup de voluntaris de l'associació de veïns del barri, amb el suport d'algunes entitats culturals, van crear una petita sala de lectura. L'any 1991 el districte va traslladar la biblioteca a l'espai de l'antiga escola Enric Borràs, és a dir, el seu emplaçament actual.

El 1999 la biblioteca va ser guardonada amb la Medalla d'Honor de Barcelona en reconeixement a la seva dilatada trajectòria de dinamització cultural.

La biblioteca està especialitzada en gènere negre i policíac i el seu fons conté novel·les, còmics, assajos i pel·lícules de lladres i serenos, detectius famosos, espies, crims, thrillers... Cada mes edita un butlletí anomenat "Tinta negra" amb les novetats d'aquesta temàtica arribades a la biblioteca.

El millor de la meva visita a aquesta biblioteca va ser que vaig aconseguir trobar disponibles els dos llibres de la saga de la Sue Grafton, l'Alfabet del Crim, que em quedaven per llegir: "R de rebelde" i "T de trampa". Aquest últim a més està signat per l'autora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada