dimecres, 2 de desembre del 2009

BIBLIOTEQUES DE LANZAROTE

Fa ben poc que els meus pares han tornat del seu viatge a Lanzarote. Allà, a més de banyar-se a l'oceà Atlàntic, muntar a camell i visitar la Fundació César Manrique i el Parc Natural del Timanfaya, s'han dedicat a elaborar un magnífic reportatge fotogràfic de totes les biblioteques que han anat trobant.

La primera és la Biblioteca Pública Católica d'Arrecife (la capital de l'illa), que està al costat de l'església de San Ginés Obispo, un edifici de finals del segle XVIII, erigit al lloc que havia ocupat una antiga ermita.

La segona és la Biblioteca Pública Municipal Infantil pertanyent a la xarxa de biblioteques municipals d'Arrecife. Aquesta biblioteca ha creat recentment un espai anomenat “El Rincón de la poesía", on cada setmana s'exposa un poema diferent i es convida a la lectura de llibres de poesia.

La tercera és la Biblioteca Virtual de Haría, un municipi situat al nord de l'illa. Aquesta biblioteca està inclosa al pla de dinamització d'espais juvenils de la localitat, denominat “Akistamos 2009”:

La quarta és la Biblioteca Pública Municipal de Haría, que té més de 50 anys d'història i que com veieu està força atapeïda.

Fa un segle i mig, la millor biblioteca de Lanzarote estava a a Haría. La va crear Enrique Luzardo Bethencourt i va arribar tenir 2.500 llibres pels volts de l'any 1860! Malauradament, la va destruir un incendi, presumptament provocat, el 1904.

I la cinquena biblioteca és la de Biblioteca de Enfermería, pertanyent a l'extensió que la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, té al campus de Teguise (municipi situat al centre de Lanzarote). Aquesta biblioteca compta amb un superfície de 190 metres quadrats distribuïts en 3 sales: sala d'estudis, sala multimèdia i sala d'informàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada