diumenge, 21 de juny del 2009

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE SANTA TERESA

Vaig tenir l'oportunitat de veure l'escriptora Sue Grafton a la conferència que va fer a la Trobada de Novel·la Negra d'enguany. Em va caure tan bé que em vaig animar a llegir les seves novel·les de la sèrie L'Alfabet del Crim, protagonitzada per la investigadora Kinsey Millhone.

Aquesta atípica heroïna resideix a la ciutat fictícia de Santa Teresa (Grafton va triar aquest nom en homenatge a l'autor Ross Macdonald, que també ambientava les seves novel·les a aquesta localitat).

Al llibre “B de bestias” (apareguda el 1985) Millhone investiga el cas d'una dona desapareguda. Un parell de visites a biblioteca municipal li resulten molt útils per obtenir informació referent al cas.





A “C de cadáver” (del 1986) la investigadora fa un recorregut per la sala de diaris i revistes que està al soterrani de la biblioteca, on consulta els diaris microfilmats , tot i que el mecanisme d'avançament estava “algo estropeado y los fotogramas saltaban a la pantalla de 20 x 30 con un ligero desenfoque”.




A "D de deuda” (que va aparèixer un any més tard que el llibre anterior i que és de moment l'última novel·la d'aquesta saga que m'he llegit) Millhone torna a fer ús de la biblioteca municipal per a obtenir informació sobre el cas que intenta resoldre. I dóna al lector una pista sobre la ubicació d'aquest espai a la ciutat de Santa Teresa. Està a quatre carrers de State Street, el lloc on ella té la seva oficina.

5 comentaris:

  1. Aquest matí m'he acabat "E de evidencia" i en aquest llibre la Kinsey Millhone, que sobreviviu miraculosament a dues explosions de bomba, també utilitza la biblioteca en les seves investigacions. Com diu ella "Cuando todo falla, siempre queda el registro de la propiedad, la biblioteca municipal o la Dirección General de Tráfico".

    ResponElimina
  2. A "F de fugitivo" (continuo enganxadíssima als llibres de la Sue Grafton) la detectiu fa una visita a la biblioteca de l'institut de batxillerat de la localitat de San Luis Obispo: "Era un lugar ventilado, con espacios abiertos y un poco ruidoso. Las baldosas de vinilo que cubrían el suelo eran de un gris moteado al que se había sacado un poco de brillo. El aire olía a barniz de muebles, a papel de pared, a cola de carpintero".

    L'encarregada d'aquesta biblioteca és "una jovencita de pelo rizado y con un rubí incrustado en la aleta de la nariz".

    ResponElimina
  3. A "G de guardaespaldas" la Kinsey torna a la sala de publicacions periòdiques de la Biblioteca Municipal de Santa Teresa per buscar informació sobre un terratrèmol. Aquest cop no va sola: l'acompanya un atractiu guardaespatlles anomenat Dietz.

    ResponElimina
  4. I a "J de juicio" la Biblioteca Municipal de Santa Teresa li serveix a la Kinsey per descobrir l'adreça d'una àvia que ignorava que tenia!

    ResponElimina
  5. I a "L de ley (o fuera de ella)" la Kinsey, que és un personatge amb molta curiositat confessa: "Mi idea del reino de los cielos es quedarme casualmente encerrada durante toda una noche en los Archivos Nacionales".

    ResponElimina