dimarts, 26 de maig del 2009

LA BIBLIOTECA PREFERIDA DEL DETECTIU SOMERSET

Una eina que m'ha ajudat molt en la meva recerca de biblioteques de ficció ha estat la guia de lectura “Cine i literatura” elaborada per la Biblioteca Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet i que apareix llistada a l'apartat de Dossiers i guies de lectures temàtiques de la Xarxa de Biblioteques Municipals del web de la Diputació de Barcelona.

La guia m'he permès recordar el paper tan important que juga la biblioteca en la resolució del cas de l'assassí en sèrie de la novel·la “Seven” d'Anthony Bruno (escrita a partir de la pel·lícula del mateix nom). La protagonitzen els detectius Miles i Somerset, que tracten de desxifrar la identitat de l'autor d'una sèrie de crims basats en els sets pecats capitals , comesos a una ciutat de la que mai s'esmenta el nom.

Somerset, gran lector i home pacient i metòdic, per a qui, la biblioteca “era el paraíso” recorre al FBI, que està connectat a la xarxa de biblioteques per a esbrinar qui té en préstec llibres que es consideren “preocupants” o que es relacionen amb la temàtica dels assassinats , com “La Divina Comedia”, “Asesinatos y dementes”, “El marqués de Sade. Orígenes del sadismo”...

Les investigacions donen el seu fruit, malgrat l'escepticisme inicial de l'impetuós Miles que d'entrada confessa que “yo siempre he odiado las bibliotecas".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada